NIEUWS - Aftrap Orkaanseizoen 2009

Nu de griep langzaam maar zeker overwaaid naar de Verenigde Staten en daarmee ook een einde komt aan de benaming Mexicaanse Griep maakt Mexico zich op voor het Orkaanseizoen. De officiele opening vond afgelopen week plaats in de Stille Oceaan.

Volgens La Coordinación Nacional de Protección Civil zullen er dit jaar zo'n 13 tropische cyclonen zich in de Pacifische oceaan ontwikkelen waarvan er uiteindelijk 8 tot orkaankracht zullen uitgroeien. Dit aantal is 10% minder dan afgelopen jaren. Op de atlantische oceaan zullen zich 12 tropische cyclonen ontwikkelen waar uiteindelijk 6 orkanen uit voort zullen komen. Dit is een toename van 20% ten opzichte van voorafgaande jaren.

De directeur Eduardo Chávez Uresti voegde hieraan toe dat door het relatieve koude water van de atlantische oceaan de kracht van de tropische cyclonen minder zal zijn. Vooral de orkanen die zich vanuit de atlantische oceaan ontwikkelen bereiken het schiereiland Yucatan waar vele Nederlandse toeristen elk jaar op vakantie gaan o.a. in Cancun, Playa del Carmen en Isla Holbox. Bekijk hier alle details over het weer in Mexico.

Lees ook:
Aftrap Orkaanseizoen Mexico 2010
Alles over het weer in Mexico
Alles over Playa del Carmen

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...