OPINIE - De Mexicaanse complot theorie

De Amerikaanse radiopresentator Jay Severin werd ondanks geschorst vanwege nazistische uitspraken over Mexicaanse immigranten. De Telegraaf bericht over een amerikaanse onderzoeksjournalist die stelt dat de Mexicaanse griep door de mens ontwikkeld is voor militaire doeleinden. Het Nederlands Dagblad publiceerde een artikel waarin de vraag word gesteld of er sprake is van een werkelijke Mexicaanse griep pandemie of een "CNN virus".


In het AD lezen we da de Mexicaanse minister van buitenlandse zaken Patricia Espinosa stelt dat landen waaronder China het Mexicaanse belang schaden. Ook enige link met extremistische moslim terroristen word door menig complotdenker niet uitgesloten.

En wat denken de Mexicanen zelf? De arme Mexicanen krijgen de zwaarste klappen meldt het NRC. Daarbij het feit dat onlangs enkele omstreden wetten door het parlement gedrukt werden. Onder andere het legaliseren van cannabis onder bepaalde voorwaarden word gezien als aanleiding voor demonstraties tegen de regering. Kortom het komt president Calederon niet slecht uit om het openbare leven tot op zijn minst tot "Cinco de Mayo" lam te leggen.
Oh ja bijna vergeten: De Mexicaanse drugskartels hebben met het verspreiden van het griepvirus de aandacht even afgeleid. En bovendien een gevoeilige klap aan de regering Calderon uitgedeeld immers nog meer economische ellende en angst leidt tot nog meer hoogtij dagen voor de kartels!

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...