LIFESTYLE - Lucha Libre

Onderdeel van het Mexicaanse leven is het fameuze Lucha Libre oftewel meer dan vrij worstelen alleen. Deze zeer populaire volkssport is meer showbizz dan sport. Het scenario is eenvoudig: de técnicos tegen de rudos. Deze laatste vaak gekleed in zwart nemen in het begin van het gevecht de overhand maar worden tenslotte overwonnen door de téchnicos. Handelsmerk van deze Lucha Libertadores is zijn de fascinerende Mexicaanse mascaras. Bekijk hier de beelden van een spannend Lucha Libre gevecht.
Ook Gigapica legde de link tussen de Mexicaanse 5 mei viering en deze Mexicaanse volkssport.

Jack Black vertolkte de hoofdrol in de filmcomedy Nacho Libre dat het verhaal verteld van een monnik die geld voor de weeskinderen bij elkaar haalt door middel van Lucha Libre.

Een van 's werelds bekendste Gringo Luchador blijft uiteraard Hulk Hogan. In zijn TV serie Holgan Knows Best op MTV passeert zijn leven de revue in deze real life soap.

Jan Smit en Wesley Sneyder treden overigens in de volgende nieuwe reeks van MTV's Celebrities Death Match. Zij strijden daar om de eer naar aanleiding van de intriges met Yolante.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...