NIEUWS - Geert Wilders ook in Mexico

Hoewel de officiële uitslag van de Europese verkiezingen pas volgende week donderdag door de kiesraad bekend zal worden gemaakt heeft Geert Wilders ook de Mexicaanse pers bereikt met zijn historische overwinning. Met de kop: Avance de la extrema derecha en Holanda (=Opkomst van extreem rechts in Nederland.") haalde de Nederlandse politicus een vermelding in de Mexicaanse krant La Jornada.

Waar de Nederlandse pers de klap van Wilders meer als een nationale aangelegenheid ziet; bekijkt de Mexicaanse pers het vanuit een internationaal perspectief. Daar wordt de Partij voor de Vrijheid gezien als La agrupación de Wilders, antimusulmana y racista (= De groep Wilders, antimoslim en racistisch) en wordt Wilders omschreven als La derecha xenófoba holandesa (= de rechtse Nederlandse xenofoob).

Tot slot gaf de Mexicaanse krant Univision in de aanloop naar de Europese verkiezingen een overzicht van Candidatos inusuales al Parlamento Europeo. In de opsomming van ongewone kandidaten in het Europese parlement word Wilders afgeschildered als de politicus die veel steun geniet onder de bevolking vanwege zijn felle anti-moslim politiek en 24 uur per dag beveiligd word.

1 comments:

Hoi zei

Moet je eens de immigratie wetten van Mexico lezen, extremer bestaat niet.

Een reactie posten

Onderwerp...