NIEUWS - Hoezo Mexico Risico?

Mexico scoort in de AON Political Risk Map 2009 uitgave net zoals in voorafgaande jaren goed. Mexico krijgt een low-medium risk beoordeling en schaart zich daarmee in het rijtje van landen zoals Zuid Korea, Griekenland, Brazilië en Polen.

Wanneer we naar de voorafgaande jaren 2007 en 2008 kijken zien we dat in Mexico met name de dreiging van terrorisme is toegenomen. Deze dreiging van terrorisme komt overigens ook in de meest low risk landen waaronder Nederland, Groot Brittannië, Spanje en de Verenigde Staten voor. Daarnaast speelt de factor strike, riot en civil commotion een rol. Deze factor komt ook bij onze zuiderburen Belgie en Frankrijk voor. Tenslotte is er sprake van een supply chain vulnerability. Ook deze factor zien we bij Frankrijk, Suriname en Colombia terug.

Voor mensen die vanwege de Mexicaanse varkensgriep een andere bestemming i.p.v. Mexico hebben uitgekozen: de Dominicaanse Republiek, Cuba en Thailand behoren tot de medium-high risk gebieden. Of de ING bank deze informatie gebruikt voor het verstrekken van credit is tot op heden niet bekend gemaakt.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...