KUNST EN CULTUUR - Rudo y Cursi

Afgelopen week vond in het Tuschinski te Amsterdam de officiële Nederlandse premiere plaats van de in 2008 geproduceerde Mexicaanse drama/komedie film Rudo y Cursi.

De film geregisseerd door de gebroeders Alfonso en Carlos Cuarón is een aanwinst voor het Mexicaanse witte doek. Beide broers schreven in 2001 het script voor Y tu Madre tambien en Carlos maakte internationaal faam met o.a. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) en Children of Men (2006).

In de hoofdrol spelen Gael Garcia Bernal (Tato Verdasco), Diego Luna (Beto Verdasco), Guillermo Francella (Batuta) en Jessica Mas (Maya). Bekijk hier de trailer.

De film verteld het verhaal van twee broers Tato en Beto die in een klein dorp aan de kust in Veracruz wonen en werken in de weelderige bananenplantage. Hun passie is voetbal waarbij Tato de topscoorder is en Beto de excentrieke doelman. Op een dag worden ontmoeten ze een scout die één van de broers kan meenemen naar Mexico Stad. Een penalty zal de beslissen wie mee mag. Tato passeert zijn broer en mag mee.De titel song is een cover van "I Want You To Want Me" van Cheap Trick ook bekend van That 70's Show. In de film speelt Gael Garcia Bernal de Mexicaanse uitvoering: Quiero que me Quieras.

De voetbalteams Nopaleros en Deportivo Amaranto zijn fictief echter de finalewedstrijd werd gespeeld in het Estadio Nemesio Diez, thuisbasis van Toluca.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...