NIEUWS - Mexico vernedert de Verenigde Staten

Mexico heeft met overtuiging voor de vijfde maal de CONCACAF Gold Cup veroverd door titelhouder de Verenigde Staten in eigen huis met 5-0 te vernederen. Beide teams konden niet over de sterkste opstelling beschikken vanwege vele clubverplichtingen van in de Europa spelende spelers waaronder Salcido en Maza.


In het Giants Stadium te East Rutherford, New Jersey was de stand met 0-0 bij rust in evenwicht. Na 10 minuten in de tweede helft scoorde Gerardo Torrado de 1-0 uit een strafschop. Daarna werden de Verenigde Staten gedeclasseerd door goals van Giovani Dos Santos, Carlos Vela, José Antonio Castro en Guillermo Franco. Bekijk hier de samenvatting.

Mexico beleefde een matig toernooi waarbij overwinningen op Nicaragua(2-0), Guadeloupe (2-0) en Haïti(4-0) werden afgewisseld met matige wedstrijden tegen Panama(1-1) en Costa Rica(1-1) dat pas na strafschoppen(5-3) werd beslist.

Beide teams treffen elkaar wederom op 12 augustus in het Estadio Azteca in Mexico Stad voor het WK kwalificatieduel voor Zuid Afrika. Mexico moet dan ook winnen om nog uitzicht te hebben op directe plaatsing.


0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...