ECONOMIE - Toeristen mijden Mexico voor vakantie

De voorzitter van de Nationale Confederatie Toerisme (CNT), Miguel Marques Torruco verwacht dat de inkomsten van het toerisme dit jaar met meer dan 1 miljard Euro zal afnemen in vergelijking met 2008. Eind 2008 nam Mexico de tiende positie in op de internationale lijst van meest bezochte landen. Vier jaar eerder in 2004 legde Mexico nog beslag op de vierde plaats.

Volgens Torruco is deze daling niet alleen het gevolg van de Mexicaanse griep, de Economische recessie en de onveiligheid maar is de stijgende concurrentie met andere bestemmingen ook een belangrijke factor. Zowel lokale als buitenlandse toeristen wensen beter kwaliteit.


Uit recente cijfers van het ANVR loopt het aantal boekingen met Mexico als bestemming met maar liefst 50% achter op 2008. De Telegraaf maakte een rondje langs de Nederlandse reisorganisaties die reizen naar Mexico aanbieden. Louis Frankenhuis, directeur van OAD reizen verklaard dit door de uitbraak van de Mexicaanse Griep. Dat de boekingen daarna niet meer op gang gekomen zijn is volgens OAD te danken aan de economische recessie.

1 comments:

Anoniem zei

Dramatisch, het mijden van mexico. Door het A (H1/N1) virus de 'mexico griep' te blijven noemen, zeker in onze media, blijven de mensen deze associeren met Mexico. Zó onterecht!!! Grotere gevaren om dit virus op te lopen zijn inmiddels de discotheken in Spanje!!
Ik ben een fervent bezoekster van Mexico City/Naucalpan de Juarez. Exact tijdens de uitbraak waren wij in Mexico City. Ik kan alleen maar bewondering opbrengen voor de levensinstelling van de mensen daar en vind het zó onterecht dat dit land getroffen wordt door onze paniekerigheid en bekrompenheid hier in West-Europa. Mexico verdient beter.

Een reactie posten

Onderwerp...