MEX.NL - Burgers Zoo: een stukje Mexico in Nederland

Wanneer u binnenkort op vakantie naar Mexico gaat of wanneer u al naar Mexico bent geweest en toch nog eens de sfeer wilt herleven, bezoek dan de Burgers Zoo in Arnhem. Onder het genot van een frisse Corona en Nanchos met chilisaus uit de lokale cantina geniet u van het Mexicaanse woestijnlandschap met prachtige cactussen, yucca's en fabelachtige rotsformaties uit de Sonara woestijn. Maar in deze Desert komt U natuurlijk voor de dieren zoals: de Mexicaanse roodknievogelspin, de Rode diamantratelslang, de doosschildpad, de rode lynx, Kitvos en niet te vergeten de wereldberoemde renkoekoek alias de roadrunner.

Wanneer u terug denkt aan de tijd dat u rondtrok door Tabasco, Chiapas, Guatemala en Belize neem dan een kijkje in de Bush. Naast de 40 soorten vogels zijn er palmen, bananen en 1000 soorten planten met prachtige tropische bloemen. De tempratuur (tussen de 22 en 30 graden Celsius) en luchtvochtigheid (2200 mm regen per jaar) zijn samen met 17 meter hoge waterval, smalle latriet paden en zelfs een avontuurlijke loopbrug door het water: beangstig echt. Één van de diersoorten aanwezig die u zeker in Mexico gezien hebt of gaat zien is de groen leguaan oftewel Iguana Iguana.

Als u terug denkt aan Playa del Carmen, Cancun, Tulum of Isla Holbox en u heeft door de wonderlijke onderwater natuur mogen aanschouwen dan is de Ocean een spectakel. Hoogtepunten zijn de zwartpunt haai, reuzediklipvis en de gitaarrog. De prachtige onderwater panorama’s waar u de vissen zelfs van onder kunt bekijken en de prachtige koraal met een levensecht scheepwrak op de bodem.

Oké, we geven het toe.... niet zo mooi als in het echt maar als u zich niet vergeet in te smeren met uw Mexicaanse zonnebrand dan komt ook de geur overeen!

1 comments:

Anoniem zei

Cool man!

Een reactie posten

Onderwerp...