NIEUWS - 4 Aardbevingen treffen Baja California en Sonora

Baja California en Sonora werden afgelopen maandagochtend tussen 10:15 en 11:40 lokale tijd getroffen door maar liefst vier aardbevingen: één aardbeving met een kracht van 6,9 op de schaal van Richter en drie anderen met een mindere intensiteit.

Het Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek en Hoger Onderwijs van Ensenada (CISESE) berichte dat om 10:55 uur de eerste aardbeving met een kracht van 5,8 op de schaal van richter plaats vond, vier minuten later gevolgd door de meest krachtige beving van 6.9. Volgens het Earthquake Information Center in Golden, Colorado, vond om 11:33 uur de derde beving met een kracht van 5 plaats, en tenslotte werd een de vierde van 5,9 om 11:40 geregistreerd. Volgens de Nationale seismologische Service (SSN) hadden de vier bevingen verschillende epicentra rond Santa Isabel, Baja California, en Hermosillo, Sonora, tot een diepte van 10 kilometer,

Even leek er sprake te zijn van een mogelijke Tsunami maar omdat er geen sprake was van een verticale onderzeese verschuiving werd deze melding ingetrokken. Toch werd de lokale bevolking aangeraden niet in de zee te gaan.

Eerder dit jaar werden Guerrero en Mexico Stad ook al getroffen door een reeks van aardbevingen. Ook toen viel de schade mee en werden geen slachtoffers gemeld.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...