NIEUWS - MEXICO (2) - USA (1) - CANADA (0)

Deze week vond in Mexicaanse Guadalajara de NAFTA top plaats met de tres amigos : president Felipe Calderon, president Barack Obama en de Canadese prime minister Stephen Harper. De top werd uiteraard gedomineerd door de Mexicaanse griep (H1N1).

Een ander belangrijk onderwerp van gesprek was de drugsoorlog die zich langzaam maar zeker over het hele Noord-Amerikaanse continent inclusief Canada uitbreidt. Obama koos partij voor Mexico in deze kwestie en beloofde nogmaals steun in de strijd tegen de drugsbendes. Ook sprak Obama over de rol van de Verenigde Staten in politieke kwesties in Zuid- Amerika.

De winnaar was het nationale voetbalelftal van Mexico: El Tri. Zij wisten in eigen huis met 2-1 opnieuw de Verenigde Staten te verslaan door een goal in de 82e minuut van Miguel Sabah. Met deze overwinning blijft Mexico in de race voor rechtstreekse plaatsing voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. Echter moet dan de komende wedstrijden tegen Honduras, Costa Rica, EL Salvador en Trinidad gewonnen moeten worden.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...