NIEUWS - Toerisme Mexico Stad herstelt zich tijdens de zomervakantie 2009!

Na maanden lang slechte berichten over het instorten van de Mexicaanse toerischesector vanwege de Recessie en de Mexiaanse griep melden de autoriteiten eindelijk positief nieuws. Volgens de federale regering van Mexico Stad is het aantal toeristen dat tijdens de zomervakantie 2009 een bezoek aan de metropool bracht met 8% gestegen ten opzichte van vorig jaar en kwam daarmee op een totaal van 1.949.914 toeristen. De bezettingsgraad van de hotels steeg in dezelfde periode van het dieptepunt rond de 3% naar 53% tot 62%. De totale omzet die de toeristen genereerde was meer dan 10 miljard peso’s.

Wethouder Alejandro Rojas Díaz Durán van toeristische zaken, zei tijdens een persconferentie dat de 29.000 door de Mexicaanse griep verloren banen bijna volledig zijn hersteld. Hij voegde hier aan toe dat deze opleving te danken is aan het enthousiasme, de interesse, en de inzet van de toeristische sector. Ook is de impact van de gratis toeristen verzekering duidelijk zichtbaar in deze cijfers.

In de periode van januari tot augustus 2009 ontving Mexico Stad 6.362.967 toeristen, waarvan 5.172.650 Mexicanen en 1.194.183 buitenlandse toeristen. De meeste buitenlandse toeristen kwamen uit de Verenigde Staten gevolgd door landen als Canada, Frankrijk, Spanje, Argentinië, Duitsland, Colombia, Venezuela, Brazilië, Italië, Verenigd Koninkrijk, Chili, Peru en Japan. Natuurlijk hoort Nederland ook in dit rijtje thuis.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...