NIEUWS - UPDATE: Orkaanseizoen Mexico 2009

UPDATE: Voor Orkaanseizoen 2019 klik hier!

Vandaag heeft de Orkaan Bill de categorie 4 op de schaal van Simpson bereikt en is daarmee de eerste superorkaan van dit jaar op de Atlantische Oceaan. Vakantiegangers naar Mexico opgelet: Orkaan Bill gaat Mexico niet bereiken maar zal in Noordoostelijke richting langs de kunst van de Verenigde Staten afbuigen. Begin Mei 2009 was de aftrap van het orkaanseizoen 2009.


Voor het orkaanseizoen 2009 heeft de Pacifische Oceaan vier tropische stormen en twee orkanen ontwikkeld. Deze cijfers liggen ver beneden het gemiddelde van zes tropische stormen, drie orkanen en twee super orkanen. De algemene tropische cycloonactiviteit bedraagt slechts 370F waarmee deze waarde de zesde laagste waarde sinds 1971 is. Het orkaanseizoen 2009 gaat ook op de Atlantische Oceaan langzaam van start. Sinds 1944 is het pas 13 keer voorgekomen dat er in de maand juli geen tropische storm werd gevormd de laatste keer was in 2004. Klik hier voor meer weer in Mexico.

Lees ook:
Aftrap Orkaanseizoen Mexico 2010
Alles over het weer in Mexico
Alles over Playa del Carmen

Een overzicht van het orkaanseizoen 2009 tot nu toe:

Mei: Voor de eerste keer sinds 1999 werden er op de Pacifische Oceaan geen enkele tropische cycloon gesignaleerd. Ook op de Atlantische Oceaan bleef het verdacht stil.

Juni: Op de Pacifische Oceaan werden twee tropische cyclonen waargenomen: tropische depressie ONE-E en de orkaan Andres. Orkaan Andres was de eerste orkaan gevormd in juni sinds 2000 en maakte zover bekend 1 slachtoffer. Op de Atlantische Oceaan werden geen tropische cyclonen waargenomen.

Juli: Op de Pacifische Oceaan werden 4 tropische cyclonen waargenomen: Blanca, de orkaan Carlos, de tropische storm Dolores en de tropische storm Lana. Op de Atlantische Oceaan werden geen tropische cyclonen waargenomen.

Lees ook:
Aftrap Orkaanseizoen Mexico 2010
Alles over het weer in Mexico
Alles over Playa del Carmen

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...