ECONOMIE - Mexicaanse Miljoenennota 2010 ook uitgelekt!

De Telegraaf meldt dat verslaggever Frits Wester van RTL Nieuws vol trots de ook dit jaar uitgelekte miljoenennota (versie 2010) aan het Nederlandse tv publiek heeft getoond. Ook beschikt RTL over de Macro Economische Verkenning. De afgelopen dagen lekte al meerde stukken uit naar media terwijl alle stukken tot Prinsjesdag a.s. dinsdag onder embargo staan. Om deze toestanden in Mexico te voorkomen is er in Mexico geen sprake van Prinsjesdag en worden plannen en cijfers aan de lopende band gepubliceerd.

De inflatie zal in 2010 in Mexico stijgen tot 4,8%, dit zegt Jonathan Heath, directeur van de Economische Studies van HSBC Latijns-Amerika. Het Secretaría de Hacienda y Crédito Público voorspelde eerder nog een inflatie van 3,3% in 2010 maar in deze berekeningen werd geen rekening gehouden met de nieuwe aangekondigde belastingen en publieke heffingen aldus Heath.

Het Instituto Nacional de Estadística y Geografía (INEGI) meldt dat de Industriële productie in de maand juli een stijging van 2,84% ten opzichte van de maand juni laat zien. Uit voorlopige cijfers (sin embargo) blijkt dat de Mexicaanse economie met 6,5% is gekrompen ten opzichte van de zelfde periode in 2008.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...