NIEUWS - TULUM International Airport van start in November?

Voor mensen die naar Cancún, Playa del Carmen, Isla Holbox, Tulum of op andere plekken aan de Riviera Maya op vakantie zijn geweest is Cancún Airport een bekende plek. De Mexicaanse overheid heeft echter plannen om een nieuwe terminal (: lees vliegveld) nabij Tulum aan te leggen. Deze nieuwe luchthaven zal gaan moeten concurreren met de luchthaven van Cancún die zo'n 112 kilometer noordelijker ligt.

De bouw van de nieuwe internationale luchthaven van Tulum is nodig vanwege de snel groeiende stroom van deze nieuwe vooral internationale Mexicaanse vakantiebestemming. Ook past de bouw in de anticyclische strategie van de Mexicaanse overheid onder leiding van president Calderón om de gevolgen van de wereldwijde crisis te verlichten en om de toeristische sector en vastgoed sector (o.a. hotels en resorts) verder te ontwikkelen. Het gebied rondom Tulum behoort tot deze gebieden en is daarom nu heel aantrekkelijk voor investeerders om tegen een zeer gunstige prijs het project te kunnen realiseren.

De Mexicaanse autoriteiten verwachten dat 700.000 passagiers per jaar de luchthaven zullen aandoen en dat dit aantal met 3 miljoen per jaar zal stijgen zodat in het 2025 meer dan 17 miljoen toeristen de vakantie in Tulum en de Riviera Maya hebben doorgebracht en gebruik gemaakt hebben van deze nieuwe luchthaven. De verwachte investering voor de eerste fase van de bouw bedraagt 107 miljoen Euro met een totale investering van 215 miljoen euro. De details worden in November bekend gemaakt.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...