REIZEN - Mobiel bellen en Internet in Mexico

Contact met het thuisfront, bereikbaar willen zijn en altijd een veilig gevoel om bij de hand te hebben: mobiele telefonie en internet zijn niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken en zeker niet tijdens uw vakantie in Mexico. Echter horen wij maar al te vaak dat mobiele bellers van een koude kermis thuis komen wanneer zij de rekening na terugkomst in Nederland ontvangen.

Over het algemeen heeft Mexico een goed ontwikkelde infrastructuur voor vaste en mobiele telefonie maar ook voor het Internet. De enorme oppervlakte van het land maakt 100% dekking echter onmogelijk maar op alle toeristische plekken zoals Cancun, Playa del Carmen en Mexico Stad is volop bereik. De Nederlandse providers hebben overeenkomsten met Mexicaanse providers dat er voorzorgt dat u uw Nederlandse abonnement gewoon in Mexico kunt gebruiken maar vaak bent u goedkoper uit wanneer U tijdelijk gebruikt maak van een Mexicaanse provider.

Dit artikel geeft u alle details op het gebied van mobiel bellen en internet in en vanuit Mexico. Naast praktische informatie over mobiel bellen, het bereik en wat dat u gaat kosten geven wij u enkele nuttige tips. Ook voor de mensen die niet zonder Internet of e-mail kunnen hebben wij alles over internet en e-mail in Mexico voor u op een rijtje gezet.

Lees ook:
Alles over geld en pinnen in Mexico
Alles over gezond op reis naar Mexico
Alles over het weer in Mexico
Alles over Playa del Carmen


Bellen in Mexico
Mexico beschikt over een goede infrastructuur voor vaste en mobiele telefonie en daarnaast over (high-speed) internet aansluitingen zoals bijvoorbeeld ADSL. De laatste jaren is vooral de ontwikkeling van de mobiele infrastructuur zoals GSM en 3G sterk in opmars.

Mexico beschikt over vele openbare gelegenheden waar u over telefoon en internet kunt beschikken. Niet alleen vindt u op elke hoek van de straat een telefooncel u kunt ook terecht in uw hotel, winkelcentra, postkantoren en natuurlijk de lokale internetcafés.

Wanneer u naar Nederland belt dient u goed op te letten hoe u het door u gewenste telefoonnummer dient te gebruiken. Naast de Nederlandse landcode 0031 gevolgd door het telefoonnummer; waarbij de eerste 0 weg valt (dit geldt ook voor de 06 nummers. Een voorbeeld: U wilt uw familielid met het mobiele nummer 06-12345678 vanuit Mexico bellen. U toetst/draait dan 0031612345678. Let op in sommige hotels dient u eerste een buiten lijn te selecteren vaak is dit nummer 001 gevolgd door de kiestoon of 0 kiestoon 001 gevolg door het nummer. In het voorbeeld dient u toetst/draait u 00010031612345678. Wij raden u aan geen gebruik te maken van de hoteltelefoon omdat voor het gebruik hiervan vaak waanzinnige hoge tarieven in rekening worden gebracht. Dit geldt tevens voor de internet mogelijkheden die vaak op uw TV mogelijk zijn. Bedragen van $400 peso’s per uur zijn geen uitzondering.

Over het algemeen zijn de lijnen naar Nederland van een goede kwaliteit. Het kan altijd voorkomen dat er sprak is van een zogenaamd delay ook wel vertraging genoemd. Spreek dan duidelijk en langzaam en val elkaar niet in de rede.

Tot slot: vergeet niet om in het geheugen van uw telefoon 0031 voor de Nederlandse nummers te zetten en de eerste volgende 0 weg te laten. Dit voorkomt dat u naar wild vreemde Mexicanen met hetzelfde nummer belt en belanden uw Sms’jes niet bij de verkeerde persoon.


Nederlandse Providers
De meeste Nederlandse providers hebben zogenaamde roaming contracten met de Mexicaanse providers. Dit betekent dat wanneer uw telefoon geschikt is voor het GSM1900 netwerk deze naar de juiste provider gaat zoeken en zonder moeite het netwerk kan gebruiken.

De kosten voor mobiel bellen in Mexico zijn provider en abonnement afhankelijk. U dient zelf contact op te nemen met uw provider voor uw specifieke situatie. Een ronde langs de Nederlandse providers leert ons dat de verschillen in tarieven voor Mexico van elkaar verschillen.

KPN
KPN kent twee soorten abonnementen die in Mexico gebruikt kunnen worden maar natuurlijk kunt u ook uw Pre-Paid telefoon gebruiken. De tarieven naar Nederland en binnen Mexico voor respectievelijk KPN Standaard, KPN OpReis en PrePaid zijn als volgt:

Bellen:€ 4,20 /min, € 4,00 /min, € 4,50 /min
Gebeld worden:€ 1,75 /min, € 1,65 /min, € 2,00 /min
Sms:€ 0,75 /sms, € 0,75 /sms, € 0,75 /sms
Internet:€ 9,95 /MB, € 9,95 /MB, n.v.t.

Tarieven vanuit Nederland naar Mexico:
Bellen naar vaste lijn*: € 1,25 /min
Bellen naar mobiel*: € 1,25 /min
Beeldbellen: € 1,74 /min
Versturen van sms: € 0,39 /sms
Versturen van mms: € 0,49 /sms

Bekijk hier de meest actuele KPN tarieven. Heeft u een RaboMobiel dan valt Mexico in Zone 4. Bekijk hier de actuele tarieven van RaboMobiel.

Vodafone
Vodafone kent het Vodafone Passport. Hiermee belt u tegen het Vodafone World-tarief. Dit betekent dat u vanuit Mexico naar Nederland € 1,95 per minuut betaald. Wanneer u in Mexico gebeld wordt kost u dat €1,50 p/m. Een Sms’je kost u slechts €0,55.

Telfort
Met Telfort in Mexico valt Mexico in Zone 3. Telfort heeft een roamingcontracten met Telcel en Telefonica. U betaald zowel voor bellen als gebeld worden naar Nederland €2,00 per minuut. Voor een SMS bericht betaald u €0,45. Bekijk hier de meest actuele tarieven van Telfort in Mexico.

T-Mobile
Met T-Mobile valt Mexico in Zone 3 en daarmee betaald u €2,25 per minuut vanuit Mexico naar Nederland. Wanneer u vanuit Nederland in Mexico gebeld wordt dan betaald u €1,00 p/m. U ontvangt gratis SMS berichten en betaald €0,50 per verzonden SMS. T-Mobile heeft roamingcontracten met Telcel. Bekijk hier de Mexico tarieven van T-Mobile voor de meest actuele prijzen.

Ben
Ook bij BEN valt Mexico in Zone 3 dit betekent dat u €2,25 per minuut betaald voor een gesprek naar Nederland. Voor het sturen van een MS naar Nederland wordt u €0,13 in rekening gebracht. Bekijk hier alle actuele prijsinformatie van BEN.


Mexicaanse Providers
Mexico kent een aantal grote aanbieder van mobiele en vaste telefonie. Wij hebben de vier meest bekende providers voor u op een rijtje gezet: Telcel, Movistar, Nextel en IUSACell.

Het bereik is net zoals in de meeste grote landen beperkt tot de grote steden en langs de grote doorgaande wegen. Concreet betekent dit dat je op de meeste toeristische plaatsen gewoon mobiel kunt bellen,. Wanneer u echter gaat rondtrekken op meer afgelegen gebieden komt dan zal het bereik verbroken worden.

Telcel
Telcel is de grootste aanbieder op het gebied van telefonie in Mexico. U zul t deze naam op vele plekken tegenkomen en met name de grote TelCel luchtballon is landelijk bekend. De dekking van telcel kan gezien worden als de beste dekking voor heel Mexico. TelCel heeft met de meeste Nederlandse providers (Kpn, Orange, T-Mobile, Telfort, Vodafone Libertel) een roamingcontract. U zult de naam Telcel in Mexico vaak tegen komen niet alleen in reclame uitingen maar ook oor de vele telefooncellen die door het hele land verspreid staan. U kunt met behulp van een telefoonkaart eenvoudig van deze tostellen gebruik maken. Wanneer u besluit een Prepaid SIM kaart via Telcel aan te schaffen dan betaald u $4 per minuut voor een gesprek binnen Mexico. De internationale tarieven voor bellen naar Nederland worden helaas niet op de website vermeld.

Movistar
Movistar is de tweede grootste provider van Mexico en heeft net zoals Telcel een goede landelijke dekking. In de toeristische gebieden zoals Cancun, Playa del Carmen, Mexico Stad, Puerto Vallarta en Acapulco beschikt u over voldoende dekking. Wanneer u een prepaid kaart van Movistar in Mexico koopt betaald u de helft minder dan met u Nederlandse provider. U betaalt voor een gesprek naar Nederland $21,28 peso en voor lokale gesprekken $5,75 voor 15 minuten. Voor de meest actuele tarieven klik hier.

Nextel
Nextel is de Mexicaanse prijsvechter op het gebied van mobiele telefonie. Hoewel de landelijke dekking minder is dan TelCel en Movistar kunt u in alle toeristische gebieden over voldoende bereik beschikken. De prijzen voor een prepaid abonnement zijn in prijs aantrekkelijk. Nextel kent het Completa en Reducida tarief. Het complete tarief geldt van Maandag tot Vrijdag van 08:00 tot 19:59 en het Reducida tarief geldt van Maandag tot vrijdag van 20:00 tot 7:59 en ook in het weekend. Het Completa tarief voor Nederland bedraagt $17.02 peso per minuut en het Reducida tarief voor Nederland bedraagt $11.35 per minuut. Bekijk hier de meest actuele prijzen.

IUSACell (CDMA)
IUSACell is een kleinere speler op de markt van de mobiele telefonie in Mexico. De landelijke dekking is daarom ook heel erg beperkt. Voor lokale gesprekken betaalt u $4,20 voor nationale gesprekken $6,20 en voor internationale gesprekken naar de Verenigde Staten betaalt u $6.20 per minuut. De tarieven en mogelijkheden voor bellen naar Nederland is op basis van Prepaid niet mogelijk. Met een abonnement betaalt u voor gesprekken naar Nederland $12 peso. Bekijk hier de meest actuele tarieven.

Ook GMS world geeft een actuele dekkingskaarten van de belangrijkste Mexicaanse providers.


Mexicaanse SIM kaart
Vaak is het verstandig om in Mexico een Prepaid SIM kaart aan te schaffen want bellen in Mexico is dan stukke goedkoper dan wanneer je gebruik maakt van de Nederlandse of Belgische abonnement. SIM kaarten zijn op veel plaatsen te koop en de meest verkochte providers zijn Telefonica, Movistar en Telmex. Wanneer je over een SIM lock vrij toestel beschikt verwissel je eenvoudig het SIM kaartje. Je kunt je Nederlandse nummer door laten schakelen naar je nieuwe Mexicaanse nummer.

Let op dat vanaf april 2009 u verplicht bent om uw aangeschafte telefoon te registreren. Door nieuwe Mexicaanse wetgeving worden de persoonlijke gegevens van de SIM kaart houder gekoppeld aan het Mexicaanse CURP (Clave Unica de Registro de Poblacion) systeem. Aangezien u als buitenlander geen CURP nummer heeft dient u bij het aan schaffen van de telefoon een identificatie te laten zien en worden uw gegevens aan de kaart gekoppeld. Ook is het mogelijk om zelf een CURP nummer aan te vragen en sommige providers gebruiken zelfs een willekeurig CURP nummer om de SIJM te registreren. Dit betekent dat bij verlies en/of diefstal u direct contact met de politie en provider op moet nemen om zo te voorkomen dat kwaadwillende uw telefoon misbruiken en u verantwoordelijk daarvoor wordt gehouden. Vanaf april 2010 is het verboden om met een niet geregistreerde SIM kaart te gebruiken. Wanneer een SIM kaart 6 maanden niet wordt gebruikt verloopt deze automatisch en kan niet meer geactiveerd worden.

Telefoonkaart
Eenvoudig te vinden in steden, dorpen en op vliegvelden zijn de openbare telefoons. De meest voorkomende en betrouwbare zijn de telefoons van Telmex. Om gebruik te kunnen maken van deze telefoon dient u een zogeheten tarjeta landatel te kopen. U kunt deze telefoonkaarten overigens overal kopen met name in de kiosk en winkels let op het ladatel teken o.a. Sanborns. De kaarten zijn verkrijgbaar in de bedragen $30, $50 en $100 peso’s. De belkosten bedragen $1 peso voor lokale gesprekken , $4 peso’s voor gespreken binnen Mexico en $25 peso’s voor Europa.


Internet
Internetten kan op veel plekken in Mexico. De eerste mogelijkheid is vaak al op de hotelkamer. Ook hebben de meeste resorts en hotels en internethoek of in ieder geval een PC waar je bijvoorbeeld je mail kunt checken. Buiten de hotels kun je op veel plaatsen in Mexico terecht bij een internetcafé. Hier kun je tegen een relatief laag bedrag gebruik maken van het Internet. Tip: wanneer je zelf een labtop bij je hebt kun je gratis toegang tot een WIFI krijgen bij bijvoorbeeld Starbucks. Deze code die onderaan de kassabon staat kan overigens bij meerdere WIFI punten gebruikt worden waaronder op het vliegveld van Cancun.
Enkele handige tips
Tot slot geven wij u enkele handige tips voor het voordelig en goedkoop mobiel bellen en internetten in Mexico.

Tip 1 - Koop een Mexicaanse SIM kaart:
Wanneer u beschikt over een SIM lock vrije telefoon schaf dan een Mexicaanse prepaid SIM kaart aan en bel gemiddeld voor de helft van de kosten met uw Nederlandse provider.

Tip 2 - Schakel uw voicemail uit:
Uw voicemail blijft in principe altijd actief, ook al staat uw toestel uit. U moet diep in de buidel tasten wanneer die ene vriend uit Nederland even met u wilde bijkletsen en uw voicemail minuten lang insprak. Bedenk altijd dat degene die u belt contact met u in het buitenland maakt en u op uw beurt belt met de voicemailcomputer in Nederland. Zorg dus altijd dat u vóór vertrek de voicemail-functie uitschakelt.

Tip 3 - Zeg het met een SMS:
De tarieven voor bellen in Mexico zijn veel hoger dan het versturen en ontvangen van een sms bericht. daarom is het aan te raden om in plaats van te bellen een SMS te versturen. Zo bespaart u vele euro's en kunt u toch communiceren met uw familie en vrienden. Onnodig bellen is vaak de oorzaak voor een hoge rekening.

Tip 4 - Vergeet het service nummer van uw provider niet:
Vergeet niet het servicenummer van uw Nederlandse telefoonprovider te nemen. Uw vakantie wordt namelijk een regelrechte ramp wanneer u bij verlies of diefstal van uw mobiele telefoon het nummer niet kunt laten blokkeren. Dit betekent dat andere uw telefoon kunnen blijven gebruiken en u bij terugkomst in Nederland hoge rekening kunt verwachten.

Tip 5 - Maak gebruik van een telefoonkaart:
Het gebruik van de lokale telefoonkaarten in de openbare telefooncellen is net zoals mobiel bellen met een Mexicaanse SIM kaart tot 50% goedkoper dan met uw eigen mobiel of hotel telefoon. U kunt deze kaarten overal kopen waar u het ladatel Logo ziet.

Tip 6 - Collect bellen = llamada por cobrar:
Helaas is het peperduur voor wie gebeld wordt: die betaalt een starttarief van 3 tot 4,50 euro, plus natuurlijk de normale kosten van internationaal bellen. Eigenlijk is collect-call alleen voor noodgevallen. Als u bijvoorbeeld de rekening wilt betalen voor uw kinderen die naar huis bellen, kunt u beter achteraf de rekening vereffenen.

Tip 7 - Bel via het Internet:
Voor het bellen via Internet heeft u een high-speed internetverbinding, een headset en microfoon nodig. Deze zijn in Mexico beschikbaar in de vele internetcafés ma rook in de hotels. Bellen via Internet is de goedkoopste manier van bellen zeker wanneer u reeds over bijvoorbeeld een Skype abonnement beschikt.

Tip 8 - Bezoek een lokaal Internetcafé:
Wanneer u af en toe uw e-mail wilt checken of toch even online de telegraaf of volkskrant wil lezen maak dan gebruik van de zeer voordelige lokale internetcafés. Tegen betaling van enkele peso’s kunt u e-mailen, internetten en zelfs printen. Dit is een goed alternatief voor de vaak schandalig hoge tarieven die hotels en resorts vragen voor gebruik van het internet.

Tip 9 - Vergeet uw wereldstekker niet voor het opladen van uw Mobiel:
Mexico heft in tegenstelling tot Nederland geen 200V maar 110 Volt en 60 Hertz. Dit betekent dat uw een wereldstekker nodig heeft om uw oplader van uw mobiele telefoon in het stopcontact te gebruiken. Deze wereldstekkers zijn overal te koop.

Lees ook:
Alles over geld en pinnen in Mexico
Alles over gezond op reis naar Mexico
Alles over het weer in Mexico
Alles over Playa del Carmen

3 comments:

Anoniem zei

Let op voorheen was het mogelijk om met T-mobile (orange) prepaid sms te verzenden en ontvangen in Mexico wat nu niet meer mogelijk is terwijl op de site van t-mobile staat: (nog) niet mogelijk, moet dus zijn: niet meer mogelijk.

Anoniem zei

Koop in een drugstore een "SALUDO - prepaid calling card" voor 100 pesos en bel 120 minuten met Europa in één of meerdere gesprekken.

Claudia Klein zei

Hallo en welkom bij Spotcap Global Loan Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een leningadviseur.

Heeft u dringend financiële versterking nodig? heb je een lening nodig voor verschillende doeleinden? als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren contact op te nemen met mijn bedrijf via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben, omdat we uitstekende leendiensten over de hele wereld bieden.

We bieden allerlei soorten leendiensten aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf helpt u bij het bereiken van verschillende doelen met een breed scala aan leenproducten.

We weten dat het verkrijgen van een legitieme lening altijd een groot probleem is geweest Voor mensen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​lening met eigen vermogen van hun lokale banken of andere financiële instellingen te krijgen vanwege hoge rente tarief, onvoldoende onderpand, verhouding schuld / inkomen, lage credit score of andere redenen.

Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u die nodig heeft.

Wij bieden 24-uurs lening van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | & Ontvang in een oogwenk een reactie.

Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

Je financiële vrijheid ligt in jouw handen!

Een reactie posten

Onderwerp...