NIEUWS - Mexico 43e in de Legatum Prosperity Index 2009

Vandaag berichte diverse media waaronder Geenstijl dat Nederland de 8e plaats in de Legatum Prosperity Index 2009 inneemt. Mexico Vandaag bekeek de lijst en zag dat Mexico slechts een 43e plek op deze lijst in nam en moest landen zoals Brazilië, Argentinië, Chile, Uruguay en Panama voorlaten gaan.

De Legatum Prosperity Index 2009 probeert antwoord te geven op de vragen: wat is welvaart, en hoe wordt deze bereikt? Opvallend bij de vergelijk tussen Nederland en Mexico zijn de verschillen op het gebied van persoonlijke vrijheid en de sociale cohesie. Verwachte verschillen tussen beide landen zijn op het gebied van de gezondheidszorg, onderwijs en veiligheid terwijl op economisch vlak de verschillen minder groot zijn. Helaas is de perceptie van welvaart niet in het onderzoek meegenomen.

De top tien van de lijst wordt gedomineerd door vooral de Noord Europese landen zoals Finland, Denemarken, Zweden en Noorwegen op de voet gevolgd door Australië, Nederland en de Noord-Amerikaanse landen. De lijst wordt afgesloten, niet geheel verrassend door landen zoals Centraal Afrika, Kenia, Sudan, Jemen en de nummer laatst Zimbabwe. ¿Entonces, ya estamos bien?

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...