NIEUWS - Mexico geeft groepsoverwinning uit handen

Mexico heeft zich afgelopen weekeinde door een 4-1 overwinning op El Salvador geplaatst voor het WK2010 in Zuid Afrika. Gisterenavond verspeelde Mexico in de laatste voorronde echter de overwinning in de groepsfase door uit in Trinidad en Tobago 2-2 gelijkt te spelen terwijl concurrent de Verenigde Staten niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel in eigen huis tegen Costa Rica. Ook Honduras plaatste zich rechtstreeks door een 0-1 overwinning tegen El Salvador. Costa Rica zal twee extra wedstrijden tegen Uruguay moeten spelen voor een ticket voor het WK. Uruguay verloor gisteren in een dramatisch slechte en harde wedstrijd tegen Argentinië dat zich hiermee wel direct kwalificeerde.

Mexico plaatste zich voor de 14e keer voor het WK voetbal . Daarnaast organiseerde Mexico in 1970 en 1986 het eindtoernooi. Pas bij de vierde keer deelname in 1958 behaalde Mexico haar eerste punt tegen Wales (1-1). Vier jaar later in 1962 op het WK in Chile behaalde Mexico haar eerste overwinning door Tsjecho-Slowakije met 3-1 te verslaan. In 1970 behaalde Mexico in eigen huis voor de eerste maal de tweede ronde. Deze prestatie werd in 1986 verbeterd toen voor eigen publiek in de kwartfinale na penalty’s van Duitsland werd verloren. De afgelopen vier edities kwam Mexico niet verder dan de tweede ronde: in 2006 verloor Mexico van Argentinië, in 2002 van de Verenigde Staten, in 1998 van Duitsland en in 1994 van Bulgarije.

Mexico neemt op dit moment de 24e plek in op de FIFA wereldranglijst. De kans is aanwezig dat Nederland en Mexico elkaar volgend jaar in Zuid Afrika zullen treffen. In de geschiedenis gebeurde dit slechts één keer: op het WK1998 in St. Etienne werd het 2-2. Nederland gaf toen een 2-0 voorsprong in de 90e minuut als nog uit handen door een treffer van Luis Hernandez (2-2). In de aanloop naar het vorige WK speelde Nederland in Eindhoven een oefenwedstrijd tegen Mexico dat eindige in een 2-1 overwinning voor Oranje.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...