NIEUWS - Mole Oktoberfeesten in Mexico

Terwijl bierdrinkend Duitsland zich massaal stort op de Oktoberfesten staat het Mexicaanse dorpje San Pedro Actopan van 1 tot 21 oktober in het teken van de Feria Nacional Del Mole. Mole is afgeleid van het Nahuatl: Mulli of Molli dat vrij vertaald "saus" of "brouwsel" betekent. Iedereen kent uiteraard de Guacamole dat gemaakt wordt van avocado’s.

Centraal tijdens de Feria Nacional Del Mole staat de populaire Mexicaanse saus Mole; een dikke homogene saus die voornamelijk wordt geserveerd op kip en rundvlees. Het basisrecept stamt uit de precolumbiaanse tijd en werd gebruikt door de Maya's, Azteken en Tarasken. De voornaamste ingrediënten van Mole zijn uiteraard Chile pepers gecombineerd met chocolade, knoflook, kruidnagel ongezoete pinda's, tomaten en uien. Er bestaan duizenden varianten op dit recept met o.a. kaneel, koriander en rozijnen. Ook varieert de kleur van de saus van chocolade bruin tot rood, groen en zelfs geel.

De staten Puebla en Oaxaca zijn de meest populaire Mexicaanse staten waar de Mole wordt bereid. Oaxaca wordt ook wel het land van de zeven Mole genoemd. Tijdens dit Nationale Mole festival zijn alle Mole varianten verkrijgbaar en natuurlijk vinden er diverse competities plaats waar de beste Moles van dit jaar worden verkozen. Bekijk hier de foto's van de Feria Nacional Del Mole 2009.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...