NIEUWS - Tequila geschikt voor het maken van diamanten!

De BBC bericht dat een groep Mexicaanse wetenschappers van de Universidad Nacional Autonoma de Mexico ( UNAM) er in geslaagd zijn om synthetische diamanten te produceren uit de populaire Mexicaanse sterke drank tequila. Mexico produceert honderden miljoenen liters tequila per jaar en verkoopt alleen al in de Verenigde Staten voor meer dan $500 miljoen dollar per jaar. De wetenschappers hebben ontdekt dat zelfs een goedkope fles tequila van slechts $3 dollar goed genoeg is voor de produktie van diamanten.

Het hoofd van de groep wetenschappers Miguel Apatica, legt uit hoe de diamanten met behulp van de tequila geproduceerd worden: " Allereerst verwarmen we de tequila tot dat deze verdampt. Vervolgens breken de gasmoleculen en verhogen we de tempratuur tot bijna 800 graden Celsius. Het resultaat is dat er carbon atomen ontstaan die we vervolgens in diamanten kunnen omvormen."

Enig nadeel is dat de geproduceerde diamanten slechts met een elektronenmicroscoop zichtbaar zijn en daarmee te klein zijn voor het maken van juwelen. Echter de diamanten kunnen wel voor andere doeleinden zoals een alternatief voor siliconen in computerchips en voor snijtoepassingen in medische apparatuur gebruikt worden.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...