NIEUWS - Wonen en werken in Mexico

Vandaag presenteerde het United Nations Development Programme (UNDP) in Bangkok de lijst van landen waar je het beste kunt wonen. Deze lijst is niet alleen gebaseerd op inkomen maar ook werd gekeken naar welzijnszaken zoals gezondheidszorg, opleidingsniveau, opbouw van de beroepsbevolking, inkomensverhoudingen en levensverwachting.

Mexico neemt op deze lijst een 53e plaats in valt hierdoor onder de HIGH HUMAN DEVOLPMENT landen. Zo is de levensverwachting van vrouwen in Mexico 78,5 tegen 81,9 jaar in Nederland, en voor mannen 73,6 tegen 77,6 jaar in Nederland. Ook het inkomen in Nederland ligt met $USD 46.509 tegen $USD 20.107 in Mexico een stuk hoger.

Noorwegen voert de lijst aan en is daarmee het beste land om in te wonen. Australië neemt de tweede plek in beslag gevolg door IJsland, Canada, Ierland en op de zesde plek Nederland. Andere opvallende noteringen zijn de Verenigde Staten op de 13e plek, Roemenie op een 63e plaats en Suriname op een 97e plaats. De lijst word afgesloten met de landen Sierra Leone, Afghanistan en als de nummer laatst Niger.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...