OPINIE - Mexico Hoax!

De "onderbuik" generatie wordt aangewakkerd door de media. Waar Mexico Vandaag in eerdere posts nog over een Mexicaanse complottheorie sprak is er op dit moment in Nederland sprake van een ordinaire Mexico Hoax. Deze Hoax heeft tot gevolg dat vele mensen een negatief beeld hebben verkregen van Mexico en daarmee Mexico op alle mogelijke fronten links laten liggen. Deze boycot is vooral te merken in de toeristische sector maar ook bijvoorbeeld op online Mexico forums.

Naast de continue meldingen van geweldsdelicten, vliegtuigkapingen en natuurgeweld is vooral de Hoax rond de H1N1 griep (alleen in Nederland nog de Mexicaanse griep genoemd) het dieptepunt van de berichtgeving. Op het moment dat in Mexico de griep uitbrak werd sterk afgeraden om naar Mexico op vakantie te gaan. Alle Mexicaanse griep slachtoffers werden live bijgehouden op onelinerscoreborden en alle rampenplannen werden uit de kast gehaald. Wanneer echter de Mexicaanse griep ons land bereikte en er honderden gevallen van griep in Nederland gemeld worden was een bezoek aan de huisarts overbodig, gewoon lekker thuis uitzieken en goed je handen wassen luidt het advies.

Nu kan het staatsbezoek van Hare Majesteit Koningin Beatrix in gezelschap van prins Willem Alexander en prinses Maxima een positieve bijdrage leveren aan de beeldvorming van Mexico. Vele online reacties bevestigen het gecreëerde negatieve beeld van Mexico. Na deze publicatie verschenen plotseling ook weer positieve berichten vanuit Mexico in de media. Zo meldt Metro Nederland dat Mexico oh zo prachtig is. Laat Hare Majesteit Koningin Beatrix het tij laten doen keren voor Mexico!

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...