NIEUWS - Koningin Beatrix brengt bezoek aan Mexico

Op uitnodiging van de Mexicaanse president Felipe Calderón zal Koningin Beatrix in het gezelschap van Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden tot en met vrijdag een officieel staatsbezoek brengen aan de Verenigde Mexicaanse Staten. De Koninklijke familie kwam afgelopen weekend al in Mexico aan en genoot alvast van de Mexicaanse cultuur en gastvrijheid.


Dit staatbezoek is een bevestiging van de goede betrekkingen tussen beide landen. De Koninklijke familie zal vergezelt zijn van minister Verhagen van Buitenlandse Zaken en minister Van der Hoeven van Economische Zaken. Ook reist een Nederlandse zakendelegatie onderleiding van VNO-voorzitter Wientjes met het gezelschap mee om contacten met het Mexicaanse bedrijfsleven te leggen.

Mexico is een geliefd land van de koninkelijke familie. Zo ontving president Fox in 2003 de Koninklijke familie, bracht hare majesteit en prins claus een gedelete van hun huwelijksreis in 1966 door op Cozumel en vroeg prins Friso zijn Mabel in Mexico ten huwelijk. De laatste keer dat een lid van het Koninklijk huis Mexico bezocht was in november 2007 toen prins Willem Alexander een bezoek bracht aan de Nederlandse Ambassade In Mexico Stad (bekijk hier de foto's). In 2006 woonde Prins Willem Alexander het vierde Wereld Water Forum bij waar hij toen tevens de openingstoespraak hield.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...