NIEUWS - Oudste vrouw ter wereld overleden

Een woordvoerder van het Instituto Mexicano de Seguridad y Servicios Sociales de los Trabajadores (ISSSTE) maakte vandaag bekend dat de Mexicaanse Ana María Pérez González, de oudste vrouw ter wereld afgelopen dinsdag op 119e jarige leeftijd in Colima is overleden. Volgens Jose Armando Naranjo stierf de op 22 juni 1890 in de Mexicaanse staat Michoacán geboren Mexicaanse aan de gevolgen van ouderdom, hartkwalen en een longontsteking.

Ana María Pérez González werd in juli 2008 door de Mexicaanse president Felipe Calderón erkend als oudste vrouw ter wereld en daarmee werd zij op mondiaal niveau in het Guinness boek of records vermeld. Ana María kreeg vier kinderen waarvan er nog twee Socorro en Felicitas in leven zijn. Haar ander zoon en dochter Feliciano en Maria zijn reeds overleden. Haar kinderen schonken haar 30 kleinkinderen, die op hun beurt weer 122 achterachterkleinkinderen en 105 grote kleinkinderen en tenslotte 5 chozno (vierde generatiekleinkinderen) ter wereld brachten.

Ana María leefde in drie verschillende eeuwen. Zij groeide op tijdens de dictatuur van Porfirio Díaz (1876-1911), werd volwassen tijdens de Mexicaanse Revolutie (1910-1917) en maakte de sociale ontwikkeling onder het bewind Lázaro Cárdenas (1934-1940) mee. Tenslotte vierde ze de honderdste verjaardag van de onafhankelijkheid van Mexico maar stierf één jaar voor de viering van de 200e verjaardag van de Revolutie.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...