NIEUWS - Quote 500 ook in Mexico!

Afgelopen week maakte het blad Quote haar jaarlijkse lijst van de 500 rijkste Nederlanders bekend. Opvallend was het totale vermogensverlies van 18 miljard. Eerder dit jaar maakte Forbes de lijst van rijkste mensen van de hele wereld bekend. Mexico Vandaag onderzocht deze lijst en maakte een overzicht van de meest vermogende Mexicanen van dit moment.

De rijkste Mexicaan in 2009 is Carlos Slim Helu, eigenaar van ondermeer het belangrijkste Mexicaanse telecombedrijf Telmex. Het vermogen van Slim wordt geschat op 25 miljard dollar en hij neemt hiermee tevens de nummer drie positie van rijkste mensen van de wereld in. Hiermee zakt hij een plek want in 2008 werd zijn vermogen nog op 35 miljard dollar geschat en nam daarmee de nummer twee positie van de wereld in. Eigenaar van Penoles en Palacio de Hierro, Alberto Baillères neemt de tweede positie onder de Mexicanen in met een geschat vermogen van 5,7 miljard dollar. De economische crisis die vooral Mexico hard raakt halveerde zijn vermogen. Op de derde plaats staat de eigenaar van TV Azteca en Grupo Salinas Ricardo Salinas Pliego. Hij maakte dit jaar een sprong van de vijfde naar de derde plaats met een vermogen van 4,2 miljard dollar. Op de internationale ranglijst steeg hij maar liefst 30 plekken, van de 154e naar de 124e plaats.

De Nederlandse Quote 500 lijst wordt aangevoerd door de familie Brenninkmeijer bekend van de C&A met een geschat vermogen van 20,5 miljard euro gevolg door Charlène de Carvalho-Heineken met een vermogen van 3,6 miljard euro en op een derde plek de familie van der Vorm met een vermogen van 3,5 miljard euro.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...