NIEUWS - Tropische Storm Ida treft Playa del Carmen en Cancun

Het Orkaanseizoen 2009 is tot op heden rustig verlopen. Met het einde van het seizoen inzicht heeft zich de afgelopen dagen in het Caribische gebied toch in tegenstelling tot eerder dit jaar, een serieuze tropische storm ontwikkeld.


Deze tropische storm genaamd Ida zal in de loop van zondag het Mexicaanse Caribische kustgebied waaronder de Rivera Maya bereiken. Voor badplaatsen zoals Playa del Carmen en Tulum is een stormwaarschuwing alarm afgegeven en hier kunnen windsnelheden tot 70 km/u voorkomen. Voor het noordelijker gelegen Cancun en Isla Holbox is een orkaanwaarschuwing afgegeven en hier kunnen windstoten van meer dan 130 km/u voorkomen.

Ida is de eerste serieuze tropische storm dit jaar die het Mexicaanse Caribische gebied treft. Vooral de Pacifische kunstgebieden werden eerder getroffen door een zevental orkanen waaronder Jimena die een drietal mensenlevens eisten. Bekijk hier alle details over het weer in Mexico.

2 comments:

Anoniem zei

Wij zitten momenteel in playa del carmen. Iedereen
is zeer druk met het nemen van maatregelen
men verwacht nog al wat. Het is best een beetje spannend.
Gr. G en f

Anoniem zei

Playa del Carmen zondagmorgen om 8.00 uur, bij ons hotel worden parasols en strand stoelen binnen gehaald. Door het personeel wordt geadviseerd om de t.v. aan te zetten en het weerbericht te volgen. Op het strand is de plaatselijk bevolking zakken met zand aan het vullen. Op dit moment is het bijna windstil met een druilende regen, stilte voor de storm??
We wachten maar af.
Gr M en B

Een reactie posten

Onderwerp...