NIEUWS - Bedevaart Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe belangrijkste in Christelijke wereld

De jaarlijkse bedevaart ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe traditioneel gehouden in Mexico Stad is de belangrijkste christelijke bedevaart ter wereld. Rector Monroy verwacht dat dit jaar meer dan 7 miljoen pelgrims aan de bedevaart, gehouden tussen 5- 12 december naar de Basilica de Nuestra Señora de Guadalupe zullen deelnemen.


Tijdens de bedevaart herdenken de Mexicanen de verschijning van de Maagd Maria op 9 december 1531 aan Juan Diego Cuauhtlatoatzin, die in 2002 door paus Johannes Paulus II heilig werd verklaard. De Virgen de Guadalupe heeft een belangrijke betekenis voor het katholieke Mexico en wordt gezien als een geste aan de inheemse bewoners van de katholiek Spanjaarden die het Christendom in Mexico wilde verspreiden. Guadalupe wordt daarom gezien als de christelijke versie van de Azteekse godin Tonantzin. In 1737 werd de Maagd officieel uitgeroepen tot patroonheilige van Mexico. Ook was zij het teken van strijd tijdens de Mexicaanse onafhankelijkheidsoorlog in 1810.

RKNIEUWS.NET meldt dat er dit jaar tijdens de Guadalupe viering verscherpte maatregelen tegen de verspreiding van de Mexicaanse griep (H1N1) worden genomen. Zo zal de in Mexico gebruikelijke tongcommunie niet plaats vinden. In plaats daarvan zal de communie in de hand worden uitgereikt. Ook de gebruikelijke vredewens zal niet per hand worden uitgereikt maar in de vorm van een buiging plaats vinden.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...