NIEUWS - Einde orkaanseizoen en sneeuw in Mexico!

Afgelopen dinsdag was het officiële einde van het orkaanseizoen 2009 voor het Mexicaanse kustgebied aan de Atlantische oceaan. Het NOAA spreekt van een rustig verlopen seizoen dat langzaam op gang kwam en geen echte grote orkanen heeft voortgebracht. Het afgelopen orkaanseizoen was het minst actieve jaar sinds 1997. Slechts negen tropische stromen en 3 orkanen werden gevormd waarvan slechts 2 de categorie drie haalde. Het aantal valt hiermee binnen de verwachtingen van het NOAA. Alleen Claudette en Ida bereikte het vaste land van de Verenigde Staten. Volgens Gerry Bell, hoofd seasonal hurricane forecaster bij het NOAA wordt dit veroorzaakt door El Niño omdat deze een krachtige windschering boven de Caribische zee veroorzaakte waardoor er minder en kortstondige stormen ontstonden.

In Chihuahua viel afgelopen week de eerste sneeuw in Mexico van het jaar. Het Servicio Meteorológico Nacional (SMN) kondigde voor de Noordelijke Mexicaanse staten Chihuahua, Sonora, Coahuila, Durango, Zacatecas en Aguascalientes een winterweeralarm af en waarschuwde voor hevige winterse buien met sneeuw en regen. Volgens het agentschap Comisión Nacional del Agua (Conagua) in Chihuahua werd in Ciudad Juarez een maximum temperatuur van +5 graden en een minimum temperatuur van -2 graden Celsius gemeten. De laagste temperatuur werd gemeten in Temosachi waar een maximale temperatuur van 10 graden en een minimum temperatuur van -5 graden Celsius gemeten. Voor de meest actuele weersinformatie in Mexico klik hier.

De Telegraaf berichte vandaag dat ondanks de zeer zachte november maand ook de eerste sneeuw in Zuid Duitsland en Zwitserland is gevallen. Daarmee is ook het skiseizoen in Oostenrijk is begonnen.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...