NIEUWS - Mexico klaar voor Kerstmis 2009

Mexico maakt zich op voor Kerstmis 2009. In Mexico Stad werd in samenwerking met Pepsi de hoogste Árbol de Navidad ter wereld opgezet. De kerstboom is bijna 110 meter hoog en komt daarmee in het Guinness Book of World Records. De boom bevat meer dan 1 miljoen lichtjes met een totale lengte van 72 kilometer. Elke avond even na zonsondergang vindt er een spectaculaire ontsteking van de lichtjes plaats gevolgd door een bonte optocht van auto's van de sponsors en overheden.

Naast de vele verlichte en versierde kerstbomen hangt Mexico vol met de bekende Piñata's. Ook zijn overal in de steden kleurrijke en innovatieve kerststallen te vinden. Niet alleen de ezel en schapen zijn present maar ook meer exotische dieren zoals olifanten en kamelen maken hun opwachting. In de grote winkelcentra wordt continue engelstalige kerstmuziek gedraaid variërend van Santa Claus is comming to town tot White Christmas. Tot slot zijn overal de opvallende rood gekleurde Nochebuena's te vinden.

Overigens gaat de oorlog tegen de drugskartels gewoon door. Gisteren werd Arturo Beltrán Leyva door het Mexicaanse leger gedood. In Michoacan werden 9 kopstukken van La Familia gearresteerd. Het drugskartel pleegde als reactie op deze arrestaties twee aanslagen in Morelia met handgranaten waarbij 4 personen gewond raakten waaronder een zeven maanden zwangere vrouw.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...