NIEUWS - Vaccinatie Influenza A (H1N1) komt langzaam opgang

De Mexicaanse minister van gezondheid, José Angel Córdova, heeft vandaag bekend gemaakt dat in februari 2010 nog voldoende vaccins beschikbaar zijn voor vrijwillige inenting van grote delen van de Mexicaanse bevolking tegen influenza A (H1N1). Vanaf 11 januari zal een campagne starten tot vaccinatie van de risicogroepen die tot nu toe nog niet zijn ingeënt. Hieronder vallen zwangere vrouwen, kinderen van zes tot 24 maanden en personen die in contact staan met deze kinderen waaronder kleuterleidsters en personen in de kinderopvang.

Córdova zei dat ondanks de aanzienlijke omvang van de Mexicaanse griep slechts 50% van de 850.000 geleverde vaccins daadwerkelijk zijn toegediend. Toch heeft hij er vertrouwen in dat in januari het merendeel van de reeds 30 miljoen door Europese laboratoria geleverde vaccins zijn toegepast. De resterende vaccins zullen worden verkocht voor aan particulieren.

Ook in Mexico bestaan onder de bevolking twijfels over de gezondheidsrisco's van het vaccin. De minister verklaarde dat het gebruikte vaccin het meest veilige ter wereld is en dat wetenschappelijk is aangetoond dat er geen gevaar voor de bevolking bestaat. Recente cijfers tonen aan dat van de 400.000 toegepaste dosis tot op heden in Mexico slechts 24 gevallen van milde bijwerkingen zijn geregistreerd.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...