NATUUR EN WETENSCHAP - GPS helpt illegale Mexicaanse immigranten

Ricardo Dominguez, professor visuele kunst aan de University of California in San Diego heeft een nieuwe applicatie op basis van het Global Navigation System (GPS) voor mobiletelefoons ontwikkeld die Mexicaanse immigranten die illegaal de grens met de Verenigde staten over willen steken kan begeleiden. Deze applicatie genaamd Transborder Immigrant Tool helpt Mexicaanse immigranten om veillig de grens over te steken.

Volgens een rapport van de American Civil Liberties Union in samenwerking met de Mexicaanse Nationale Commsie voor Mensenrechten zijn in de afegelopen 15 jaar ongeveer 3,861 tot 5,607 mensen gestorven tijdens hun poging de grens over te steken. Vele illigale immigranten werden in de koude woestijn of in de bergen in de steek gelaten door mensensmokelaars en kwamen om het leven.

Volgens een woordvoerder van de U.S. Border Patrol in San Diego is het gebruik van GPS niet nieuw. Zij constateren al geruime tijd dat illagele hand-held GPS toestellen gebruikt worden met daarin voor gedefineerde routes om zo de Verenigde Staten binnen te komen. In de Verenbigde Staten zijn vele radicale anti-immigratie partijen zoals de Minutemen actief. Zij veroordelen elke vorm van hulp aan de verbetering van de mensenrechten van de illigale Mexicaanse immigranten.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...