NIEUWS - Dia de los 3 Reyes Magos: Drie Koningen

Morgen 6 januari wordt in het katholieke Mexico de Dia de los 3 Reyes Magos oftewel drie koningen gevierd. Traditoneel komen families samen om een bijdrage te leveren aan de Rosca de Reyes, een soort van gesuikerd brood met gedroogde vruchten. In het brood zijn één of meerdere kleine plastic Jezus figuren verstopt. Wie tijdens het opeten van de Rosca een figuurtje van Jezus letterlijk voor de kiezen krijgt zal op 2 februari een diner voor de families moeten klaarmaken. Het feest kan zowel op 5 als op 6 januari gevierd worden. Een ander belangrijk element voor de kinderen is dat zij de avond voorafgaande aan de Dia de Los 3 Reyes Magos hun schoen onder de kerstboom mogen zetten zodat zij de volgende ochtend bij het opstaan verrast worden met cadeaus.

Gisteren vestigde Mexico weer een record dat opgenomen werd in het Guinness Boek of Records. Naast de hoogste kerstboom ter wereld aan de Reforma in Mexico Stad werd op het el Zócalo beter bekend als la Plaza de la Constitución in het kader van het 200 jarig bestaan van de republiek, de langste la Monumental Rosca Bicentenario gemaakt.

Het brood had volgens la Cámara Nacional de la Industria Panificadora (Canainpa) een lengte van 720 meter en woog maar liefst 12.000 kilogram. Aan de voorbereiding van dit brood werkte 3000 personen die 7568 kilo meel, 1000 liter melk, 2900 kg suiker, 56.880 eieren nodig hadden. De geraamde kosten bedroegen ruim $1.600.000 pesos, een slordige 86.500 euro.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...