NIEUWS - Mexicaanse deelnemers aan Olympische Winterspelen 2010 in Vancouver?

Binnenkort gaan de Olympische Winterspelen 2010 in Vancouver van start. Tot op heden hebben zich voor deze editie nog geen Mexicanen aangemeld. Toch nam Mexico in het verleden maar liefst 6 keer deel aan de Olympische Winterspelen. Tijdens de spelen van 1928 gehouden in het Zwitserse St. Moritz waren L. M. Elizaga, J. de Landa, I. Diaz, M. Casasus en G. Diaz de eerste Mexicanen in de geschiedenis. Op het onderdeel Bobsleeën behaalde zij met een totaal tijd van 3:27.6 een 11e plek en bleven daarmee onze Nederlandse inzending onder leiding van Curt van de Sandt een paar seconden voor.

Daarna duurde het maar liefst 56 jaar voordat Mexico voor de tweede maal deelnam. Deze keer tijdens de spelen van 1984 in Sarajevo waar de legendarische Hubertus von Hohenlohe deelnam aan het alpineskiën. Ook in 1988, 1992 en 1996 nam hij deel en ook kwalificeerde hij zich tevens voor de spelen van 2006 in Turijn maar het Mexicaans Olympisch Comité besloot geen eenmansequipe af te vaardigen.

De laatste keer dat Mexico deelnam aan de Olympische Spelen was in 2002 in Salt Lake City. Toen behaalde de bobsleeërs Roberto Lauderdale, Roberto Tames Perea & Cesar Valdivia een 35e plaats en werd Luis Carrasco 25e op het onderdeel skeleton.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...