NIEUWS - Tweede dodelijk Mexicaans slachtoffer aardbeving Haïti

Het Secretaría de Relaciones Exteriores (SRE) maakte vandaag bekend dat een Mexicaanse vrouw, werkzaam bij de Verenigde Naties (VN) tijdens de aardbeving van 12 januari in Haïti is omgekomen.

De 58e jarige Maria Castillo Antonieta Santamaria is het tweede dodelijke Mexicaanse slachtoffer van de aardbeving in Haïti. Volgens het twitter account van de SRE is het lichaam nu in de Dominicaanse republiek en zal vanuit daar naar Mexico worden overgebracht. Het eerste officieel bevestigd slachtoffer was de 39e jarige Valero Karen Jacques afkomstig uit Querétaro. Het stoffelijk overschot werd reeds eerder aan de familieleden in Mexico overgedragen en begraven.

Op het moment van de aardbeving bevonden zich 148 Mexicanen in Haïti. 22 personen zijn teruggekeerd naar Mexico, 34 hebben het Caribische land met een andere bestemming verlaten en 59 hebben besloten te blijven. Momenteel zijn volgens een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken nog 31 Mexicanen vermist. Het ministerie erkend de moeizame communicatie tussen het rampgebied en Mexico. Mexicaanse militairen hebben tien extra vluchten van en naar het rampgebied ingelast en ook zullen twee marineschepen medische assistentie in het gebied verlenen.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...