ECONOMIE - Monterrey duurste stad van Mexico

Ook dit jaar is volgens al Costo de Vida Nacional 2009-2010 Monterrey, met een gemiddelde van 103,9 punten de duurste stad van Mexico. De in het Noorden van Mexico gelegen stad wordt gevolgd in de lijst door Los Cabos en Cancun. De vierde plek wordt bezet door Mexico Stad gevolgd, op de vijfde plaats door Tijuana en Guadalajara.

Deze lijst samengesteld aan de hand van informatie van del Banco de México en del Instituto Nacional de Estadística y Geografía (INEGI) door adviesbureau Mercer geeft een vergelijk in prijs van 122 goederen en diensten, gegroepeerd in negen categorieën zoals huisvesting, onderwijs, gezondheidszorg, persoonlijke verzorging, huishoudelijke apparaten, vervoer, voedsel, kleding, schoeisel en entertainment. Het onderzoek van Mercer vond plaats in 42 locaties door het hele land verspreid.

De meest in prijs aantrekkelijke steden onderaan de lijst zijn Tlaxcala met 64,4 punten gevolg door Tepic, Durango, Pachuca en Chetumal. De conclusie van de lijst is dat vooral de steden met een grote toestroom van Amerikanen en toeristen zich hoog in de lijst bevinden.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...