MEX.NL - Mexicaanse film Alamar wint Tiger Award op Rotterdams Filmfestival

De Mexicaanse film Alamar geschreven en geregisseerd door Pedro González-Rubio uit 2009 heeft tijdens de 39e editie van het filmfestival van Rotterdam een Tiger award gewonnen. In de hoofdrol spelen Jorge Machado, Natan Machado Palombini, Nestór Marín en Roberta Palombini.

De film vertelt het verhaal van de Mexicaan Jorge, de Italiaanse Roberta en hun zoon Natan. Hun relatie staat onder druk en na vijf jaar heeft Roberta besloten samen met de jongen terug te keren naar Italië. Voor haar vertrek geeft ze Natan de kans om samen met zijn vader vader en grootvader Matraca (Nestor Marin) door te brengen. Jorge en Natan vertrekken naar Chinchorro in Quintana Roo waar zich het tweede grootste koraalrif ter werled bevind. Daar leven ze eenvoudig in een van hout gemaakte palafite aan het strand. De kleine Natan leert zo het leven van een visser en raakt snel vertrouwd met de wereld van zijn vader en zijn opa.

Naast Alamar kregen uit de 15 genomineerde films ook 'Aqua Fría de Mar' uit Costa Rica en 'Mundaine History' uit Thailand een VPRO's Tiger award. Aan de prijs is een geldbedrag van vijftienduizend euro verbonden. In 2009 won de Alamar ook twee awards op het International Film Festival van Morelia.

Lees ook:
De Mexicaanse filmindustrie
Rudo y Cursi

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...