NIEUWS - Hevige regenval eist tientallen mensenlevens in Mexico

De ongebruikelijke hevige regenval van de afgelopen dagen in het midden van Mexico heeft al tientallen levens geëist. In Michoacán zijn al 18 doden geteld door deze ongebruikelijke hoeveelheden neerslag. Met name het oostelijke deel van de staat is zwaar getroffen en door overstromingen en modderstromen zijn tenminste 18 mensen om het leven gekomen. In de regio's Zitácuaro, Angangueo en Ocampo traden rivieren buiten de oevers en veranderde de straten van de dorpen in kolkende modderstromen. De stad Tuxpan is volledig van de buiten wereld afgesloten.

Op de weg tussen Toluca-Temascaltepec werden de lichamen van 10 mensen geborgen die waren getroffen door een aardverschuiving. Dit gebeurde op zo'n dertig kilometer afstand van de weg naar Valle de Bravo ter hoogte van Zinacantepec. De regenval zorgde voor een aardverschuiving over een lengte van meer dan 50 meter en 5 hoog. De autoriteiten ter plaatse werken met man en macht om de bedolven voertuigen en de weg weer vrij te krijgen.

In de staat Guanajuato worden meer dan zeven duizend inwoners van de gemeente San Jose Iturbide geëvacueerd na een scheur in de dam "La Salitrera". De burgemeester zei dat al twee duizend mensen geëvacueerd zijn maar dat nog eens vijfduizend uit de dorpen Pueblo Nuevo, La Palmita, Patolito en La Escondida nog geëvacueerd gaan worden.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...