NIEUWS - Ook Carnaval in Mexico heeft last van het slechte weer

Niet alleen in het Zuiden van Nederland wordt carnaval 2010 geteisterd door extreem winterweer gepaard met sneeuwval en lage tempraturen maar ook het Carnaval in Mexico heeft last van de hevige regenval en stormen van de afgelopen dagen. Het meest bekende carnaval van Veracruz en Boca del Rio werden getroffen door het slechte weer en evenals in Mazatlan werden de havens enkele tijd gesloten vanwege de hoge golven.

Het carnaval van Veracruz telt meer dan 60 activiteiten die ook maandag en dinsdag plaats vinden. Net zoals in Zuid Nederland sluiten ook de scholen hun deuren zodat de kinderen aan het carnaval kunnen meedoen. La Secretaría de Protección Civil meldt dat ten minste zevenduizend agenten van verschillende instanties betrokken zijn bij de handhaving van de veiligheid. daarnaast is ook het Mexicaanse leger en de Marine actief.

Het carnaval in Tlaxcala is een traditioneel religieusfeest. Het is een mix van de oude wereld en mythen en legenden. In meer dan 40 gemeenten heeft deze traditie al een bestaan van meer dan 100 jaar en elk jaar trekt deze toeristen uit Duitsland, Spanje, Frankrijk en de Verenigde Staten. In de stad Tlaxcala begeleiden ten minste honderd extra agenten en 35 militairen de optocht waaraan plus 26 groepen van dansers gekleed als dandy's, cowboys en indianen aan meedoen. Daarnaast lopen zo'n 300 muziekgezelschappen mee in de parade.

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...