KUNST EN CULTUUR - Historische Mexicaanse reisdocumentaires

In de periode dat Nederland en de hele wereld in de tweede wereldoorlog was verwikkeld produceerde de Amerikaanse filmmaker James A. Fitzpatrick een tweetal reisdocumentaires over het toen nog ongerepte Mexico. De reisdocumen-taires werden uitgebracht door Metro-Goldwyn-Mayer bekend van de brullende leeuw. In 1942 verscheen de aflevering Travel Talks Modern Mexico City. Deze documentaire beschrijft het moderne en mooie Mexico Stad. De film neemt u mee langs de belangrijke monumenten, het historisch centrum, Chapultepec en tenslotte wordt aandacht besteed aan de in die tijd de traditionele volkspelen stierenvechten, polo en golf. Bekijk hier deze indrukkenwekkende documentaire.

Een jaar later in 1943 verscheen de aflevering Travel Talks Motoring in Mexico. Deze documentaire voert over de twee voornaamste snelwegen van Mexico: Mexico Stad - Morelia en Mexico Stad- Acapulco. Naast de prachtige landschappen met bergen en vulkanen zijn ook de koloniale stad van Morelia en de toen nog ongerepte stranden van Acapulco te zien. Bekijk hier deze nostalgische film.

Overigens zijn vele historische films in de jaren 30 en 40 in Mexico gemaakt. Voor de liefhebbers bekijk ook de Mexicaanse films uit deze periode zoals bijvoorbeeld Mexico de mis recuerdos (1943).

Lees ook:
De Mexicaanse Filmindustrie
Frida Kahlo
Rudi Y Cursi

1942 - Modern Mexico City
1943 - Motoring in MexicoLees ook:
De Mexicaanse Filmindustrie
Frida Kahlo
Rudi Y Cursi

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...