NIEUWS - 23 miljoen Mexicanen lijden honger

Het Consejo Nacional de Evaluación de la Política de Desarrollo Social (Coneval) heeft afgelopen week cijfers vrij gegeven over het sterk toenemende aantal hongerige Mexicanen. Uit het onderzoek komt tevens naar voren dat de meeste armen ondervoed zijn maar ook kampen met Obesitas. In 2008 hadden 23 miljoen Mexicanen "ernstige en matige voedselonzekerheid" daarbij nog eens 25,8 miljoen "licht voedselonzekerheid." 11,2 miljoen mensen konden niet meer dan 864 peso’s per maand aan voedsel besteden.


Voedingsdeskundige Rebecca Rosal bevestigd dat de Mexicaanse bevolking steeds meer calorierijke producten tot zich neemt: "We hebben de cultuur om alle maaltijden te combineren met brood, tortilla's enfrisdrank." Het gebruik van frisdrank steeg de afgelopen 20 jaar van 1 naar 3 liter frisdrank per persoon mede dankzij de sterk gedaalde prijzen. Ruim 56% procent van de Mexicanen drinkt in plaats van water frisdrank bij de maaltijd. Mensen kunnen ondervoed raken wanneer zij niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgen of als het dieet niet in balans is. Dit betekent in de praktijk dat iemand die zwaarlijvig is toch ondervoed kan zijn. Julio Boltvinik Kalinka geeft aan dat Obesitas een groter probleem vormt dan ondervoeding omdat het relatief goedkoper is om een drankje te nemen dat meer dan voldoende calorieën voor een dag bevat maar daarbij onvoldoende voedingsstoffen.

Deze cijfers staan in een schril contrast met het nieuws van vorige week waarin Forbes bekend maakte dat Carlos Slim de rijkste man ter wereld is met een geschat vermogen van een kleine 53,5 miljard dollars waarmee Hij onttroonde daarmee Bill Gates. Zijn vermogen maakt 5% van het totale Mexicaanse bruto Nationaal product, zijn bedrijven een derde van de Mexicaanse beurs en Slim verdient 27 miljoen dollar per dag.

Lees ook:
Quote 500 ook in Mexico
Mexico 43e in de Legatum Prosperity Index 2009
Mexicaanse economie in een Caída Libre

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...