NIEUWS - Calderon brengt bezoek aan Duitsland

De Mexicaanse president Felipe Calderón brengt op 2 en 3 mei een staatsbezoek aan Duitsland. Op zondag 2 mei bezoekt de president bondskanselier Angela Merkel in Bonn waar zij samen zullen spreken over politieke en economische aangelegenheden. Ook nemen zij samen deel aan de ministeriele conferentie en zal de komende VN klimaattop gehouden in Cancun van 29 november tot 12 december worden besproken.

Op maandag 3 mei brengt Calderón een bezoek aan de president van Duitsland Horst Köhler in Berlijn om de bilaterale afspraken tussen beide landen te bespreken. Ook zal Calderón een krans leggen bij de Neue Wache ter nagedachtenis van de slachtoffers uit de tweede wereldoorlog. Op de laatste dag van het bezoek heeft Calderón een ontmoeting met Klaus Wowereit, de burgemeester van Berlijn en zullen zij de tentoonstelling "Frida Kahlo Retrospective" gehouden in het Martin Gropius Bau bij wonen.

Duitsland was in 2009 de belangrijkste handelspartner van Mexico binnen de Europese landen en na de Verenigde Staten, China, Canada en Japan de vijfde grootste wereldwijd. In hetzelfde jaar was Duitsland de achtste wereld investeerder in Mexico, en de vierde binnen de Europese Unie. Ongeveer 1225 Duitse bedrijven zijn inmiddels Mexico opgericht. Nederland is de zesde investeerder in Mexico. (Lees verder...)

Lees ook:
Van Kopenhagen naar klimaattop 2010 in Mexico
Koningin Beatrix brengt bezoek aan Mexico
Frida Kahlo

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...