NIEUWS - Mexicanen tijdens Pasen massaal naar het strand

Het tij lijkt zich te keren voor de toeristische sector in Mexico. Ondanks dat de buitenlandse toeristen nog in grote getale Mexico mijden trekken de Mexicanen massaal tijdens de paasvakantie naar de prachtige stranden gelegen aan de Pacifische Oceaan.


Met name de bekende badplaats Acapulco is gewild. La Secretaría de Fomento Turístico meldt dat de hotelbezetting in El Puerto van Acapulco tijdens de paasdagen 94,5% bedraagt. De stranden van de Diamante hebben een bezetting van 95.2 %, Dorado 96.3% en Náutico 84.3%. Andere populaire badplaatsen aan de Pacifische Oceaan zoals Ixtapa 91.9% en Zihuatanejo 72.1%. Maar niet alleen de badplaatsen zijn populair ook het in het binnen land gelegen stad Taxco de Alarcón heeft zelfs een bezettingsgraad van 100% en is daarmee geheel vol geboekt.

De keerzijde aan deze toeristische activiteiten zijn de vele slachtoffers die vielen door verdrinking en de vele auto-ongelukken op de wegen naar de stranden. 3 mensen verdronken als gevolg van de sterke stroming van de oceaan en maar liefst 27 mensen waarvan 11 toeristen kwamen door ongevallen in het drukke vakantieverkeer om het leven. In de helft van de gevallen was er sprake van drugs en/of drank misbruik.

Lees ook:
Toeristen mijden Mexico voor vakantie
Mole Oktoberfeesten in Mexico
Monterrey duurste stad van Mexico

1 comments:

Anoniem zei

Hallo,

Wat een verhaal zeg! Wist ik niet eens dat mexicanen in hun eigen land op vakantie gaan. Voor de mensen opzoek zijn naar informatie over Ixtapa, ga naar onderstaand adres:

http://www.reisgraag.nl/vakantie_mexico/ixtapa.html

Groeten,

Monique

Een reactie posten

Onderwerp...