REIZEN - Last minute Playa del Carmen

Playa del Carmen is voor Nederlanders de meest populaire Mexicaanse vakantiebestemming en blijft hiermee andere plaatsen zoals Cancun, Mexico Stad, Acapulco en Puerto Vallarta voor. Jarenlang was Playa slechts een klein vissersplaatsje waar toeristen alleen de boot naar het eiland Cozumel namen. De afgelopen vijf jaar is Playa echter qua inwoner aantal verdubbeld. Ook al is de zee niet zo blauw als deze bij Cancun en Cozumel en zijn de stranden net niet zo wit toch is Playa voor de Europeanen bij uitstek de meest sfeervolle bestemming aan de Rivera Maya. Playa del Carmen beschikt over een uitgebreid assortiment van Hotels en ressorts, voor elk wat wils. U geniet in het centrum van de vele gezellige restaurants en bars dat u kunt afwisselen met winkelen.

Dit artikel geeft een overzicht van alle belangrijke informatie die aan de basis staat voor een onbezorgde en onvergetelijke vakantie in Playa Del Carmen. Alle informatie is verzameld aan de hand van ervaringen van bezoekers. Ook geven we een aantal ideeën van leuke activiteiten die u zeker gedaan moet hebben. Voor de mensen die meer dan alleen lekker van het mooie weer en de prachtige Caribische stranden willen genieten hebben we de meest interessante en avontuurlijke excursies voor u uitgekozen.

Lees ook:
Alles over geld en pinnen in Mexico
Alles over gezond op reis naar Mexico
Alles over mobiel bellen en internet in Mexico
Alles over het weer in Mexico

Algemeen
Playa del Carmen staat bekend om haar sfeervolle, relaxed en hippe uitstraling waarmee het voor de Europeanen de meest populaire bestemming is. Cancun daarentegen trekt meer Amerikanen die vooral op zoek zijn naar het oude vertrouwde McDonald’s, Hard rock Café en alle andere Amerikaanse ketens. Playa del Carmen kent een ruime keuze aan banken en beschikbare pinautomaten. Playa Info biedt een uitgebreide digitale map. Selecteer uw gewenste en alle informatie zal op de kaart worden weergegeven. De Playa del Carmen Hyves geeft veel meningen, ervaringen en tips van mensen die Playa bezochten.Hotels en Resorts
Playa del Carmen kent een breed assortiment van hotels, ressorts en bed and breakfast. De comfort klasse lopen uiteen van simpele tot de meest luxueuze allinclusieve arrangementen. De meest favoriete hotels in Playa beoordeeld door bezoekers zijn als volgt:

Iberostar
Iberostar Grand Paraiso***** 9.9,Iberostar Paraiso Beach**** 9.7, Iberostar Paraiso Maya***** 9.4, Iberostar Tucan en Quetzal**** 9.4 (Bekijk hier de Hyves)

RIU
RIU Palace Riviera Maya***** 9.5, RIU Palace Mexico***** 9.4, RIU Cancun**** 9.3, RIU Tequila**** 9.3, RIU Playacar**** 9.1, RIU Lupita***** 9.1, RIU Yucatan**** 8.8

Viva Wyndham
Viva Wyndham Azteca*** 9, Viva Wyndham Maya*** 8.9 (Bekijk hier de Hyves)

Diverse
Gran Bahia Principe Tulum***** 9.2, Gran Porto Real Resort*** 9.1 (Bekijk hier de Hyves), Sandos Caracol Beach Resort**** (vh village) 9.2, Mahekal beach Hotel (Shangri-la Caribe*** 9.1) , Blue Bay Grand Esmeralda**** 9 , The Royal***** (vh Royal Porto Real) 9.7 , El Dorado Royale***** 9.6 , Sandos Playacar Beach & Riviera Resort***** 9.4 (Bekijk hier de Hyves)
Villas Flamingos*** 8.6, Occidental Allegro Playacar**** 8.3 , The Reef Playacar**** 8.2 , Grand Coco Bay**** (vh Reef Coco Beach ) 8

Bekijk hier de complete lijst van hotels in Playa del Carmen met beoordelingen van bezoekersStranden
De stranden van Playa del Carmen beginnen min of meer vanaf de ferryhaven. Uiteraard gaan de stranden ten zuiden en ten noorden verder. Wanneer je vanaf de haven naar het Noorden loopt dan lopen de stranden parallel aan de stad. Hier bevinden zich ook de vele hotels en ressort die bijna allemaal aan het strand of op loopafstand van het strand liggen. Delen van het strand waren na een aantal orkanen weggespoeld maar eind 2009 en begin 2010 zijn de stranden opnieuw opgespoten en zijn de stranden gelegen aan de Rivera Maya weer in perfect staat teruggebracht.

Alle stranden in Playa del Carmen zijn open voor publiek. Er zijn verschillende plekken waar je het stand kunt betreden. Hoe verder naar het Noorden des te minder plaatsen waar je het strand op kunt. Let op dat hoewel de stranden publieke toegankelijk zijn sommige delen aan private terreinen zijn gelegen en deze zijn niet vrij toegankelijk. Het hoofd strand loopt vanaf de veerboothaven tot aan Calle 14 waar het Gran Porto Real is gevestigd. Na het hoofdstrand zijn de stranden voornamelijk naar het aangrenzende ressort vernoemd zoals:Playa Tukan Beach, Mamitas Beach, Shangri-La Beach, Zubul Beach en Coco Beach.

Het zeewater is het warmste in de maand september en voelt dan aan als een warm bad. In ochtend voelt het water kouder aan dan in de middag. Het water is het koudst van december tot maart. De gemiddelde zeewater temperatuur ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Van september tot december is het orkaanseizoen in volle gang en daarmee is de zee wilder en is er meer sediment aanwezig. Hou hier rekening mee wanneer u wilt snorkelen of duiken. De helderheid neemt af in de winter omdat stromingen veel sediment meevoeren. Tussen december en maart is de zichtbaarheid het slechts.Restaurants
Playa del Carmen is rijk aan restaurants en cafés die alles serveren wat u maar kunt bedenken. Het menu van de restaurants aan de 5th avenue zijn allemaal in het Engels en de meeste bediening spreekt ook de engelstaal. Het prijsniveau is aangepast aan de westerse toeristen maar toch nog iets aantrekkelijk als in Nederland. Hoe verder u van de toeristische gebieden gaat des te minder prijzig de maaltijden worden. Reserveringen zijn in Mexico niet nodig behalve vaak in de ressorts voor de wat luxer restaurants.

Bent u opzoek naar echte Mexicaanse restaurants neem dan eens een kijkje in de buurt van Juarez tot aan 30 Avenue. Hier treft u echte Mexicaanse restaurants aan. Deze zijn eenvoudig te herkennen aan de Spaanstalige menu's, Spaanse taal, de aanwezigheid van de lokale bevolking en aan de overheerlijke geur van de Mexicaanse keuken.

Nachtleven
Bent u op zoek naar het bruisende nachtleven van Playa del Carmen neem dan een kijkje aan de 5th avenue ook wel "the strip" genoemd. Hier vindt u tal van nachtclubs, disco's en cafés. Neem overdag alvast een kijkje naar welke club u s’avonds gaat bezoeken.

In Playa del Carmen zijn vele soorten kroegen te vinden met name ook zogenaamde Sports Bars hier kunt u waarschijnlijk in gezelschap van de vele Gringo's naar uw favoriete sport kijken onder het genot van een biertje. Niet alleen zijn de Europese voetbalwedstrijden populair in Mexico ook wordt aandacht besteed aan de NFL, NBA, NHL en de Major League Baseball.
Shoppen en winkels
Playa del Carmen is uitermate geschikt voor een dagje rustig winkelen in de vele winkeltjes en boetieks met name op de 5th avenue. Bijna alles kunt in Playa vinden. U vind hier kledingwinkels met design kleren, zwemkleding, slippers, schoenen, sandalen, T-shirts, korte broeken en andere modeaccessoires. Afgewisseld met de vele souvenirwinkeltjes, kunstzinnige winkeltjes met handgemaakte voorwerpen zoals tassen, manden, beelden en sieraarden.

Playa del Carmen heeft een aantal kleine Winkelcentra. Plaza Pelicano is te vinden op de 10th Avenue tussen Calles 6 en 8 het beschikt tevens over een bioscoop. Paseo del Carmen is gelegen aan de pier bij de veerboten en beschikt over een aantal nieuwere winkels en restaurants.

Vergeet niet een kijkje te nemen bij de winkels gelegen tussen de 10th en 30th avenue. Langs de Juarez Avenue vindt u tal van leuke winkeltjes waar u voordeliger uit bent en dus leuke koopjes op de kop kunt tikken. Let wel op dat niet iedereen hier Engels spreekt.

Activiteiten
Wie even genoeg heeft van het ressort en er lekker een dagje tussen uit wil biedt Playa del Carmen en haar omgeving vele activiteiten voor ieder wat wils.

Xcaret, Xel-Ha, Xpu Ha, Sian Ka'an, Puerto Aventura , Rio Lagartos en Delphinus.


Excursies
Excursies laten u een andere kant van Playa del Carmen en Mexico zien want Mexico staat niet alleen bekend om haar mooie stranden en het fantastische weer maar ook op het gebied van kunst en cultuur heeft het land veel te bieden. Vanuit Playa del Carmen zijn diverse excursies mogelijk. De meest belangrijkste en interessante zijn:

Chichen Itza , Ek Balam, Isla Contoy, Tulum, Cozumel, Cancun, Coba en Isla Mujeres.

Alle excursies zijn eenvoudig via de touroperator, via het hotel of ressort te boeken. Betalen kan in de meeste gevallen met de Mexicaanse Peso, Amerikaanse dollar en Euro.


Vervoer
Playa del Carmen biedt haar bezoekers een ruime keuze uit soorten van vervoer. Toch bevinden zich de meeste plekken zich op loopafstand en daarom is te voet een ideale manier om kennis te maken met de lokale cultuur.

Met een taxi kun je bij wijze van spreken overal in Mexico komen zelfs op de meest afgelegen plaatsen. De meeste hotels in geven een overzicht van de tarieven en staat een taxi voor uw klaar. Wij geven u een overzicht van +/- prijzen voor de meest gangbare ritten. Meestal geldt een maximum van vier personen in één taxi en sommige taxi’s laten geen mensen toe met natte kleren. In de avonduren zijn de tarieven hoger en vraag voor de rit altijd naar de ritprijs!

Van Playa del Carmen naar: Xcaret 7/$93.00, Puerto Aventuras 19/$139.00, Akumal 32/226.00, Xel-Ha 49/$359.00 , Tulum 62/ $400.00 , Puerto Morelos 32/ $255.00 , Cancun Downtown 67/$411.00 , Cancun Airport 55/$388.00 , Cancun Hotel Zone 67/ $452.00 , Paamul 17/$130.00, Coba 100/$500.00,Cancun Airport 388 pesos , Cancun Center 411 pesos , Cancun Hotel Zone 452 pesos , Capitan Lafitte 93 pesos , Crococun Zoo 265 pesos, El Dorado Royal 200 pesos , Hotel Caracoles 87 pesos , Hotel Kailuum 93 pesos , Hotel Mandarin 122 pesos , Hotel, Mayaluum 93 pesos , Hotel Punta Maroma 180 pesos , Hotel Venta Club 180 pesos, Iberostar Playa Paraiso 180 pesos , Mayan Palace 180 pesos , Moon Palace 380 pesos , Puerto Morelos 255 pesos , Tres Rios 125 pesos , Secrets Capri 122 pesos, Akumal 226 pesos , Aventura Palace 139 pesos , Bahia Principe 232 pesos , Barcelo 162 pesos , Calica 80 pesos , Club Maeva Tulum 162 pesos, Dos Ojos 359 pesos , El Dorado Seaside Suites 180 pesos , Freedom Paradise 375 pesos , Hotel Copacabana 162 pesos , Paamul 133 pesos , Palladium 185 pesos , Playacar 46 pesos , Puerto Aventuras 139 pesos , Tulum 400 pesos , Xcaret 93 pesos , Xel Ha 359 pesos , Xpu Ha 162 pesos , Xpu Ha Palace 162 pesos

In Mexico zie je overal de Collectivo bussen rijden zowel in Cancun als Playa zijn ze operationeel en dit is vaak een goedkope manier om je te vervoeren. De busjes rijden van Tulum naar Playa en van Playa naar Cancun. Op de voorruit van de bus staat aan gegeven waar de eindhalte is en de belangrijkste stops onder weg.

Het huren van een scooter is niet altijd aan te raden vooral omdat de meeste scooters slecht onderhouden zijn. Voor mensen die van fietsen houden zijn er bij diverse hotels fietsen te huur. Hou rekening met het feit dat Mexicanen niet gewend zijn aan fietsers en het dus extra goed uitkijken op de weg is. De Mexicaanse variant van de rijkskas worden Triclos genoemd. Deze zijn geel van kleur en voor weinig geld brengen ze je over in Playa en er is tevens ruimte voor bagage.


Het Weer in Playa del Carmen
Playa del Carmen valt binnen het gebied dat elk jaar tussen april en december kan worden geteisterd door orkanen en tropische stormen. Afgelopen orkaanseizoen werden er geen orkanen in Playa gesignaleerd er was slechts sprake van een tropische storm als gevolg van de voorbij trekkende orkaan Ida. In oktober 2005 trok de orkaan Wilma over Playa del Carmen en bracht ernstige schade aan de stranden en hotels dat toen voor een teruggang in toeristen met zich mee bracht. Gelukkig is deze schade inmiddels herstelt en zijn de stranden weer aangevuld met vers stralend wit zand.

Voor de meest actuele weersinformatie in Playa del Carmen klik hier.

Lees ook:
Alles over geld en pinnen in Mexico
Alles over gezond op reis naar Mexico
Alles over mobiel bellen en internet in Mexico
Alles over het weer in Mexico

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...