MEX.NL - Nederland - Mexico

Komende woensdag speelt de Mexicaanse nationale selectie een oefenwedstrijd in de aanloop naar het WK 2010 in Freiburg tegen Oranje. Het is de zesde ontmoeting tussen beide landen. Eerder speelde de landen 4 maal vriendschappelijk en 1 maal op het WK tegen elkaar: 2 keer won Mexico, 2 keer won Nederland en eenmaal een gelijkspel. De laatste keer dat beide landen tegen elkaar speelde was in de aanloop naar het WK van 2006 toen verloor Mexico ondanks een vroege treffer van Borgetti in het Phillips stadion met 2-1.

Kenners stellen dat de voorlopige selectie van het Mexicaanse elftal de sterkste is sinds de afgelopen 3 WK's. De selectie bestaat naast vele spelers uit de Mexicaanse competitie ook enkele spelers uit de Europese competities waaronder:Rafael Márquez (Barcelona), Carlos Salcido en Francisco Rodríguez (PSV), Ricardo Osorio (VfB Stuttgart), Héctor Moreno (AZ), Andrés Guardado (Deportivo La Coruña), Jonathan dos Santos (Barcelona), Giovani dos Santos (Galatasaray), Carlos Vela (Arsenal) en Guillermo Franco (West Ham United).

In de oefenwedstrijden tot nu maakte Mexico nog geen goede indruk maar de boekte El Tricolor drie overwinningen op respectievelijk: Senegal (1-0), Angola (1-0) en Chili (1-0). Op vrijdag 11 Juni speelt Mexico de openingswedstrijd van het WK 2010 tegen het gastland Zuid-Afrika. Ook de Mexicanen konden de WK humor van onze oosterburen niet waarderen.

UPDATE: Eindstand Nederland - Mexico 2-1

Lees ook:
Mexico speelt openingswedstrijd WK2010 tegen Zuid-Afrika
Mexico geeft groepsoverwinning uit handen
Mexico (2) - USA (1) - Canada (0)

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...