NIEUWS - Aftrap Orkaanseizoen Mexico 2010

Na een relatief rustig orkaanseizoen 2009 staat het nieuwe seizoen voor de deur. De ongekende hevige regenval van de maand februari in grote delen van Mexico doen de vooruitzichten voor Mexico geen goed. Vorige jaar eiste de orkaan Jimena drie mensenlevens in Mexico. Officieel start het orkaanseizoen 2010 voor de Pacifische Oceaan op 15 mei en eindigt op 30 november 2010. Twee weken later op 1 juni begint het orkaanseizoen voor de Atlantische Oceaan.


De verwachting is dat de aan de Pacifische Oceaan gelegen badplaatsen zoals Acapulco en Puerto Vallarta dit seizoen met 15 tropische stormen, 9 orkanen en 4 superorkanen te maken krijgen. De namen van de komende orkanen zijn in alfabetische volgorde bekend: Agatha, Blas, Celia,Darby, Estelle, Frank, Georgette, Howard,Isis, Javier, Kay, Lester, Madeline, Newton, Orlene, Paine, Roslyn, Seymour, Tina, Virgil, Winifred, Xavier, Yoalnda en Zeke. Overigens is deze voorspelling voor het orkaanseizoen 2010 gebaseerd op de statistieken uit de voorafgaand jaren.

Mexico Vandaag houdt voor u nauwlettend de ontwikkelingen in de gaten en zullen u de komende maanden op de hoogte houden over het verloop van het orkaanseizoen in Mexico.

Lees ook:
Aftrap Orkaanseizoen 2011
Het weer in Mexico
Tropische storm Ida treft Playa del Carmen

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...