NIEUWS - Cinco de Mayo

Cinco de Mayo Myspace CommentsMorgen vieren de Mexicanen maar ook de Amerikanen in de staat Texas Cinco de Mayo oftewel de 5 mei viering. In tegenstelling tot Nederland waar op 5 mei de bevrijding van de Duitsers in 1945 centraal staat vieren de Mexicanen de overwinning van het Mexicaanse leger onderleiding van Ignacio Zaragoza Seguín op het Franse leger in Puebla op 5 mei 1862. Een aantal dagen na deze overwinning verklaarde de toenmalige president van Mexico Benito Juarez deze dag als nationale feestdag.

De meeste Mexicanen staan echter niet lang stil bij deze gebeurtenis. De dag is geen officiële verplichte vrije dag maar door het hele land worden activiteiten georganiseerd. Met name in de staat Puebla word op grote schaal feest gevierd. Ook in de Noordelijke grensstreek met de Verenigde Staten worden tal van activiteiten georganiseerd. Amerikanen staan bekend om hun nationale trots en vieren op grote schaal gelijkwaardige gebeurtenissen uit de Amerikaanse geschiedenis.

Veel mensen buiten Mexico verwaren Cinco de Mayo met de Mexicaanse onfhankelijksdag die op 16 September wordt gevierd. In de Verenigde Staten is cinco de Mayo worden in steden zoals Portland, San Diego en Dalles Cinco de Mayo feesten en activiteiten georganiseerd. Het Mexicaanse biermerk Corona buit de gebeurtenis commercieel uit door op 5 mei over al ter wereld speciale bierfeesten te organiseren waar uiteraard Mexicaanse bier gedronken word.

Lees ook:
Ook carnaval in Mexico heeft last van het slechte weer
Mexico klaar voor Kerstmis 2009
Selma Hayek is het beste Google Logo

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...