NIEUWS - Inschrijving aanbesteding Riviera Maya Airport geopend

Wederom goed nieuws voor reizigers naar Playa del Carmen, Tulum en andere plaatsen gelegen aan de Riviera Maya. Vandaag opende de Mexicaanse regering de aanbesteding voor de bouw, de exploitatie en het beheer voor een periode van 50 jaar van de internationale luchthaven Tulum. Volgens La Secretaría de Comunicaciones y Transportes (SCT) is de aanleg van deze luchthaven gericht op "het vergroten van de luchthaveninfrastructuur in het land en triggert deze de economische activiteit in het zuidoosten." Verwacht wordt dat de nieuwe luchthaven al in het eerste jaar 700.000 passagiers gaat ontvangen, terwijl in de drie volgende jaren het passagiers aantal tot ruim 3.000.000 zal stijgen.

Voor de Nederlandse toeristen kan dit betekenen dat met de aanleg van deze nieuwe terminal de huidige reistijd vanaf de twee bestaande luchthavens Cancun of Cozumel Airport naar andere bestemmingen in Riviera Maya zal verminderen en laat tevens de diversificatie van het aanbod van diensten van de luchthaven voor deze Mexicaanse zonbestemming zien.

Volgens het persbureau Reuters heeft de Mexicaanse luchthavenexploitant Assur, die ook de luchthaven in Cancun beheert, interesse in deelname aan het project. Een andere Mexicaanse luchthavenexploitant OMA, heeft gezegd dat zij geïnteresseerd zou zijn in deelname aan de aanbesteding, afhankelijk van de gestelde voorwaarden in het bestek.

Lees ook:
Tulum international Airport van start in November
Alles over Playa del Carmen
Chichén Itzá voor 12 miljoen euro verkocht

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...