NIEUWS - Mexicaanse overheid eist 20 miljoen dollar van BP

De Mexicaanse regering eist 20 miljoen dollar van Britsch Petroleum (BP) voor de schade die de olie aan het Mexicaanse milieu zal gaan veroorzaken. Het bedrag is nodig voor ter voorbereiding en maatregelingen tegen de naderende olievervuiling aldus EL secretario de Medio Ambiente y Recursos Naturales, Juan Rafael Elvira Quesada. Daarnaast kondigde La Secretaría de Medio Ambiente (Semarnat) aan dat BP diverse rechtszaken kan verwachten om voor alle schade te vergoeden.
De Mexicanen verwachten dat naast de staten Veracruz en Tamaulipas ook het schiereiland Yucatan zal worden getroffen door de olie hierdoor worden 27 plekken gereed gemaakt voor opvang van de vervuiling en de help verlening aan de biodiversitiet. El Centro de Investigación y de Estudios Avanzados del Instituto Politécnico Nacional (Cinvestav) rapporteerde enkele dagen geleden dat een "draaikolk" van olie met een diameter van ruim 280 kilometer zich op dit moment ten noorden van het schiereiland bevindt.

Door de aanwezige zuidelijke stroming verwachte de autoriteiten dat deze olievlek binnen enkele weken de kustwateren van Mexico zal bereiken. Ook het gevaar van orkanen die gedurende de komende zes maanden in dit gebied zullen ontslaan vormen een enorme bedreiging van de Mexicaanse natuur.

Lees ook:
Orkaanseizoen Playa del Carmen van start
Alles over Playa del Carmen
Alles over het weer in Mexico

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...