NIEUWS - Mexico tegen Argentinië in tweede ronde WK

Mexico heeft ondanks de 0-1 nederlaag tegen Uruguay de tweede ronde van het WK 2010 behaald. Doordat de Zuid-Afrikaanse ploeg verassend het zwakke Frankrijk met slechts 2-1 versloeg had Mexico aan vier punten en een beter doelsaldo genoeg. In de volgende ronde neemt Mexico het op tegen Argentinië, de winnaar uit groep B. De aftrap van deze wedstrijd zal aanstaande zondag om 20:30 in het Soccer City in Johannesburg plaats vinden.

Mexico begon het WK2010 met een 1-1 gelijkspel tegen het gastland Zuid-Afrika. In deze openingswedstrijd oogde beide ploegen gespannen. Toch wist Mexico met name in de eerste helft een aantal kansen te creëren echter na rust hield Zuid-Afrika het beste van het spel en openden de score. Door een treffer van Rafael Marquez kwam Mexico toch nog langszij.

De wedstrijd tegen Frankrijk werd overtuigend met 2-0 gewonnen. De opschudding in het Franse team was groot en het goede spel van Mexico betekende het einde van Les Blues. De oude vos Cuauhtemoc Blanco benutte een strafschop en bracht de eindstand op 2-0.

Lees ook:
Nederland - Mexico
Mexico speelt openingswedstrijd WK2010 tegen Zuid-Afrika
Mexico wordt wereldkampioen!

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...