NIEUWS - Na uw pensioen naar Mexico?

Terwijl de formatie van een nieuw kabinet nog even op zich zal laten wachten zijn uw gedachten misschien soms al even bij uw pensioen en AOW. Natuurlijk vertoeven veel Nederlanders in landen zoals Spanje, Frankrijk en Portugal maar verleden week verscheen een artikel in U.S.News & World Report met daarin de 5 beste plekken in het buitenland om van uw wel verdiende pensioen te genieten. In deze top 5 staat niet zoals u misschien dacht Playa del Carmen of Acapulco maar het koloniale Morelia op nummer één.

In het artikel wordt deze Mexicaanse stad omschreven als: "Coolest Mexican city you've never heard of." Met een budget van slechts 1.100 US dollar, omgerekend ongeveer 900 Euro per maand leeft u hier als een koning. Morelia staat bekend om haar gemoedelijke koloniale karakter in een prachtige bergachtige natuurlijke omgeving. De stad ligt op ongeveer 3,5 uur rijden van Mexico Stad maar ook slechts 3,5 uur rijden van de idyllische Pacifische Oceaan met haar prachtige stranden.

Aan cultuur geen gebrek want Morelia ligt aan de rand van het oude Tarascaanse rijk. Het klimaat in Morelia is altijd lekker warm, geen orkanen, regen is er alleen tussen Juli en November en voor diegene die de Nederlandse kou toch een beetje missen koelt het in de winter s' nachts in bergen af tot rond het vriespunt.

Lees ook:
Reserva de la biosfera de la Mariposa Monarca
Tarascan, de Purépecha en Prinses Ireri
Spaanse pepers in de Mexicaanse keuken

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...